x

36 färska skivor du bör kolla in

36 färska skivor du bör kolla in

Boy Harsher – Careful

Presenteras som den här elektronik-glada duons hittills mest dynamiska platta. Mörk och minimalistisk electropop/postpunk för dig som även diggar Trst, Lebanon Hanover och Drab Majesty.

Beirut – Gallipoli

Allas vår indiefolk-älskling Zach Condon skickar ut sin femte fullängdare. För dig som går igång på Andrew Bird, Fleet Foxes och Sufjan Stevens.

Cherry Glazerr – Stuffed & Ready

Följer upp 2016 års indierock-macka Apocalipstick med ännu mer riff som får hjärnan och hjärtat att smälta. För dig som tycker om Ian Sweet, Hinds och Frankie Cosmos.

Girlpool – What Chaos Is Imaginary

Häpnadsväckande harmonier och musik som snirklar runt bland shoegaze, folk och 80-talets postpunk. För dig som kanske har en favorit-spellista med (Sandy) Alex G, Diet Cig och Chastity Belt.

Rustin Man – Drift Code

Talk Talk-medlemmen Paul Wibb släpper ett verk med spår som känns nedbrutna och fallfärdiga lika mycket som intressanta. För dig som gillar sena David Bowie och Beth Gibbons.

Eric Palmqwist – En Halv Gris Kan Inte Gå

En Halv Gris Kan Inte Gå är ett album skrivet med stor precision och en grym balans mellan text och musik. Aldrig tidigare har en varit så tacksam över att få ta del av en alkoholmissbrukares resa ur detsamma som nu! - Alexandra Lovén

Bjørn Berge – Who Else?

Tänk dig känslan av att glida fram på den amerikanska landsbygden en varm dag med gassande sol, rutan nedvevad och en cigarett i munnen. Här blandas melankoliskt gitarrplock med lätt nervkittlande och svängiga basgångar. - Cecilia Wemgård

The Telescopes – Exploding Head Syndrome

Dessa veteraner (slog igenom 1987) fortsätter att förfina sin psykedeliska, elektroniska och djupt repetetiva rock som rullat förbi noiserock, shoegaze och drömpop genom åren. För vänner av Suicide och Spacemen 3.

Tiny Ruins – Olympic Girls

Hollie Fullbrook levererar harmonisk indiefolk. Förra albumet släpptes via pålitliga bolaget Bella Union, nu är det istället amerikanska labeln Ba Da Bing som släpper skivan. För vänner av Aldous Harding, Laura Gibson och The Weather Station.

Guided By Voices – Zeppelin Over China

I vanlig ordning är det cirka 20 låtar för många när Robert Pollards indierockprojekt släpper nytt, men varför lära en gammal hund att sitta? I övrigt är allt PRECIS sig likt, så du som gillar sen tidigare kommer även uppdskatta detta. För dig som även diggar Sebadoh, Pavement och Built To Spill.

Unloved – Heartbreak

Poplåtar med mycket rymd och värme i. Retroosande, filmiskt och och drömskt. För vänner av Broadcast, Stereolab och BC Camplight.

Ida Bang & The Blue Tears – Good To Me

Det stockholmsbördiga bandet levererar varm soul och rock. För dig som gillar Elles Bailey och Among lynx.

Harriet Brown – Mall Of Fortune

Puttrig electro/neo-soul och romantisk funk. Alltid med en fallenhet åt det experimentella. För vänner av Empress Of, Serpentwithfeet och Sneaks.

White Lies – Five

Redan vid första lyssningen inser man att samtliga spår innehåller flera skikt att skrapa fram. Det finns till och med något ”mysigt” med plattans djupa och samtidigt lättillgängliga poprock som är oerhört rogivande och mycket känsloväckande. - Andreas Trella

Highasakite – Uranium Heart

Det är ödesmättad pop som pulserar längs med den här jordens breddgrader. Som ett stort snötäckt och orört landskap i ljudform. Skitsnyggt, fläckfritt, krispigt och lagom alternativt för att locka både den stressade halvintresserade radiolyssnaren som den som vill hänga med.

Spielbergs – This Is Not The End

Helröjig indierock från Norge. Spritter av känslor, vilja och ungdomlighet. För vänner av Yuck, Cloud Nothing och tidiga Teenage Fanclub.

It's For Us – Stay

Gitarrer som semi-skriker, basgångar som mullrande rullar fram och så de där djupa trummorna. It’s For Us har inte uppfunnit en egen genre, inte tagit ut svängarna. På Stay handlar det helt enkelt om indierock med tydliga post-punk-influenser. - Jonathan Eklund

Nina Nesbitt – The Sun Will Come Up

Instastjärnan och musikern med Sverigekoppling (hennes mamma är svensk) har släppt ett 2019-osande popalbum späckat med historier. För vänner av Gabrielle Aplin, Maggie Rogers och Leon.

Le Butcherettes – Bi/Mental

Den här gender bender-glada gruppen bildades i Mexiko 2008 och sänder idag ut en skiva som bland annat gästas av ikonen Jello Biafra och produceras av Omar Rodriguez Lopez från Mars Volta. Punkrock för vänner av The Julie Ruin.

Suvi – Mad At Heart

Oerhört lovande svensk popartist jobbade stenhårt och gick in i väggen. Men efter en tid av lugn och ro skickar hon nu ut en fullängdare där låt nummer två, Avion, är en riktig panghit! För vänner av Grimes, Julia Vero och For BDK.

Sista Brytet – Dead Before You Know It

Rakt på sak-punk där inspiration kan hittas i akter som Steve Adamyk Band, The Loved Ones och Riverdales. Den korta EP:n avslutas med en Billy Bragg-hyllning.

The Specials – Encore

Ett band som är oerhört viktiga för den brittiska eklektiska punkscenen återvänder till scenen med ett svängigt och funkigt verk bärande på supertydliga politiska ståndpunkter. För dig som gillar Madness, Desmond Dekker och The Clash.

Broods – Don't Feed The Pop Monster

Den här Nya Zeeländska duon har slagit igenom stort med sin mörka electropop. För vänner av Lorde, Christine And The Queens och Haim.

Ian Brown – Ripples

Om du är det minsta inlyssnad på The Stone Roses kommer du känna igen dig i frontarens senaste soloalbum. Madchester-svängigt och ytterst brittiskt. För vänner av The Charlatans och random brittisk indiepop från mitten av 90-talet.

Within Temptation – Resist

Melodisk, orkestral och bombastisk metal för vänner av Tarja, Nightwish och Sirenia.

Svea – This Is

En ny stjärna på den svenska pophimlen. Smälter in bra i det man slarvigt och lite ytligt valt att kalla scandipop. För vänner av Zara Larsson, Sigrid och Astrid S.

Emily King – Scenery

Popsoul från New York. Emily bär sannerligen på en hängiven röst. För vänner av Haim, Christine And The Queens och Bilal.

Soen – Lotus

Musiker med rötter i Death, Opeth och Willowtree. Prog-metal för vänner av Leprous, Devin Townsend Project och Lunatic Soul

Mandolin Orange – Tides Of A Teardrop

Deppig, stillsam och ibland stråkanstruken americana för vänner av The Milk Carton Kids, Langhorne Slim och The Barr Brothers.

Elujay – Adojio

Den här snubben skapar sensuella neo-R&B lätt att älska. För vänner av Frank Ocean, Sampha och Jhene Aiko.

Deer Tick – Mayonnaise

Bandet som tidigare har jämförts med Bright Eyes och Modest Mouse skapar numera lite mer americana-driven roots-rock, men det är fortfarande rätt rivigt. För vänner av Blitzen Trapper och ovan nämnda akter.

Big Wild – Superdream

Superslick radiopop som ändå har nåt som sticker ut. För vänner av Empire Of The Sun.

Astronoid – Astronoid

Drömsk, thrashig och rätt poppig metal som osar shoegaze. För vänner av Deafheaven och Fucked Up.

Ashley All Day – Plug Diaries

Attitydstinn trap för dig som gillar Tommy Genesis och Brooke Candy.

38 Spesh – By Myself

Medveten ryggsäckshiphop med softa organiska beats. För dig som gillar Mos Def, The Alchemist och Nas.

American Authors – Seasons

Arenaglad alternativ rock för dig som gillar Imagine Dragons och The Royal Concept.

Alla släpp i en och samma lista? Det hittar du här.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA