x

KRÖNIKA: Jagar du bra work out-spellista? Då har du gjort fel hela tiden

KRÖNIKA: Jagar du bra work out-spellista? Då har du gjort fel hela tiden

Vill bara inleda med ett förtydligande: Nej, det här är ingen käck krönika om att få hela Sverige i rörelse. Jag försöker visserligen jogga kontinuerligt men det är för att jag måste. Ett nödvändigt ont för att klara av det här förskräckliga halvåret. En överlevnadsstrategi kort och gott. Och då det råkar vara rent ut sagt pisstråkigt med löpning behöver man ha något annat att fokusera på, musik är givet. Men inte vilken musik som helst.

Det är likadant år efter år. Lagom till våra nyårslöften passar diverse tidningar och livsstilsmagasin på att basunera ut spellistor. “Här har du peppmusik för att komma igång på allvar!”, “Musiken som får dig att slå nya rekord!”, “Kolla! Här är låtarna som PRECIS ALLA tränar till!!!”. Men här kommer min varning: Faller du ner i dessa lockelser/styggelser ligger du jävligt risigt till. Det vill säga om du har det minsta intresse av musik. För ingen kan pracka på dig en spellista med “grym work out-musik”. Nä, den måste du göra på egen hand.

Själv har jag en lista som bär på allt från The Jesus & Mary Chain via Ariana Grande, Pissed Jeans, Eric Prydz, Milky, Guns N’ Roses, Nas, Hole, Alice Deejay, Atlas Sound, Cupcakke, Honungsvägen, Jamiroquai, Major Lazer, Horisont, Dusty Springfield, Kvelertak, Armand van Helden till The Embassy. Ja du hör ju, det är en enda stor röra, men det funkar alldeles ypperligt för mig och det av två anledningar: 1. De väl utvalda låtarna bär på jämna och fina beats. 2. Det är enbart favoritartister.

Min lista hade inte funkat för någon annan. För vem mer än jag får för sig att blanda nån halvobskyr mespop med Armand van Heldens plasthouse, utan att störa sig på vägen?

För någon annan är förmodligen min pepplista lika obegriplig som Spotifys “Work Out” (med drygt 60 000 följare) är för mig. Här har vi en lista fylld med störningsmoment. För vem fan orkar med ännu en cynisk Coldplay-remixad superhit av valfri gigantisk USB-stjärna?

Nä, det är i din bubbla du mår som bäst. Inte konstigt att vi alla söker våra egna sanningar. Och att det har blivit så är förmodligen resultatet av samtidens mindfulness-hysteri ... men det där är ju en helt annan historia.

Till syvende och sist: lär dig av dina misstag. Lyssna inte på andras tips och ge fan i den här listan ...

SPELLISTAN V 7: Hör veckans bästa låtar


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA