x

19 färska skivor du bör kolla in

19 färska skivor du bör kolla in

Precis alla skivor hittar du samlade i en och samma spellista längst ner i artikeln.

Sigrid – Sucker Punch

Det finns en dynamik mellan det muntert lättralliga och det lite mer tungsinta. Och det skapar i sig en magisk upplevelse för lyssnare. Alla behöver en injektion av positivitet i den trista vardagen – och det lovar jag att det här albumet och särskilt Don't Feel Like Crying som kommer få alla att skriksjunga i duschen. - Simon Lundberg

Children Of Bodom – Hexed

Bandets melodiska metal har aldrig varit speciellt svårlyssnad och på tionde skivan Hexed är musiken kanske mer svängigt catchig än någonsin. Janne "Warman" Wirmans keyboard är som alltid en stomme i strukturen och Alexi Laihos growl sitter precis som det brukar och ska. - Amelie Schenström

Foals – Everything Not Saved Will Be Lost Part 1

Foals presenterar det första av två album som släpps under 2019. Part 2 kommer senare under hösten. “They’re two halves of the same locket,” säger frontmannen Yannis Philippakis. “They can be listened to and appreciated individually, but fundamentally, they are companion pieces.”

Sasami – Sasami

En ytterst egensinnig artist som bland annat samarbetar med Devendra Banhart. Förmodligen den här fredagens mest intressanta indiealbum och för dig som mår gott av Ian Sweet, Stereolab och Lala Lala.

Dido – Still On My Mind

Still On My Mind är Didos femte studioalbum som skrevs och spelades in i England. "A result of the fruitful and incredibly natural production/songwriting partnership with her long term collaborator and brother (Faithless founder) Rollo", som ett pressmeddelande låter hälsa.

E.B. The Younger – E.B The Younger

Den som numera frontar Texasbandet Midlake gör här sin solodebut. En skiva som flörtar en hel del med 70-talets california-pop – luftigt och soft folkcountry-aktigt.

Victor Furbacken – Flows EP

Musiken följer i Furbackens högst kännetecknande stil. Det är meditativt och avskalat. Låtarna skapar en tidlös och filmisk atmosfär där lyssnaren lämnas med reflektioner över förhållandet mellan människa, natur och teknologi i vår samtid.

Townes van Zandt – Sky Blue

Sky Blue är en samling som bär på osläppta låtar av en av vår tids mest hyllade singer-songwriters. Det handlar bland annat om musik som legenden skapade för hela 46 år sedan. Skivan släpptes i torsdags, 7 mars. Samma dag som Townes van Zandt skulle ha fyllt 75 år.

Flight Of The Conchords – Live In London

De ack så charmiga tokarna bjuder på sorgespäckad glädje live och direkt från London.

Gesaffelstein – Hyperion

Den franska producenten och DJ:n Gesaffelstein har slagit igenom stort genom samarbeten med artister som Daft Punk, Kanye West, Lana Del Rey, och så är han en jävel på effektfulla visuals. Om du gick igång på tidigare släppta hitten Reset kommer du kanske inte fastna för det andra direkt. Men ge det fler chanser, här finns en större idé än en enkel panghit.

Juice WRLD – A Deathrace For Love

En av Soundcloud-rappens största skickar ut en fullängdare! Bakom lågmälda trap-beats har Juice WRLD gjort sig ett namn genom att blotta sin egen sårbarhet och 19-åringen kan och kommer bli hur stor som helst.

Nothing – Spirit Of The Stairs - B-Sides & Rarities

Domenic Palermo har ett minst sagt brokigt förflutet då han bland annat avtjänat två års fängelse på grund av försök till mord. Men han styrde upp sitt liv och gjorde det med shoegaze som föder näring ur heavy metals mörkaste passager. Nu är han tillbaka med ett gäng mycket smakfulla B-sidor och rariteter.

David Gray – Gold In A Brass Age

Om du vill ha 60-talets Van Morrisson placerat i nån form av nutid. David har släppt mycket musik under karriären, och för kännare kan man säga att det nya är en återgång till det klassiska soundet som en gång tog honom högt upp på listorna.

Bill Pritchard – Midland Lullabies

Det snackas om pianodrivna ballader och Smiths-aktiga snärtiga popsånger. Allt tillsammans med Bill Pritchards mogna bariton-röst. 

Howe Gelb – Gathered

Alt-country-guden släpper sitt 24:e soloalbum och det är så gott som akustiskt. Här kommer du även hitta vännen M. Ward på gästsång.

Indoor Pets – Be Content

"Four humans making dirty pop noises from Kent, UK". Så presenteras Indoor Pets och det är väl rätt och riktigt. För vänner av tidiga Weezer, The Magic Gang och Gengahr.

Stella Donelly – Beware Of The Dogs

Från västra Australien skapar Stella Donelly superraka texter till direkt pop med goda rötter från det stora landets rika melodiösa indiepop-kultur.

The Coathangers – The Devil You Know

Atlantas kanske roligaste garage-punkare fortsätter att skapa musik för dig som sedan tidigare fastnat för akter som Tacocat, Bleached och Bikini Kill.

Amanda Palmer – There Will Be No Intermission

För att sammanfatta kort: Amanda Palmer är en sångare, låtskrivare, pianist, aktivist och bloggare som slog igenom via punk cabaret-duon The Dresden Doll. Här tar hon saker vidare helt på egen hand och med egna stora planer som förmedlas med relativt minimalistisk musik.

Alla skivor i en och samma spellista? Det hittar du här


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA