x

PREMIÄR: Selma & Gustaf med ny singel – "för oss handlar den om ensamhet"

PREMIÄR: Selma & Gustaf med ny singel – "för oss handlar den om ensamhet"

Sverige och americana går hand i hand. Det om nåt bevisar Selma & Gustaf som gör succé inom genren. Efter ett hyllat debutalbum 2017 är de nu redo att släppa den första singeln från det kommande albumet och vi på GAFFA har fått den stora äran att hålla i premiären av Sinking Stone.
 
– Det började egentligen med att vi träffade Jens Hult på ett av våra gig i somras och redan då började vi prata om att det vore kul att göra något tillsammans. Under den hösten träffades Viktor och Jens i hans stuga på söder och då kom bland annat låten Sinking Stone till. Så på den vägen är det. 
 
 
Var hittade ni inspirationen till just det här spåret?
 
– Vi vill minnas att det var en sån där bitande kall höstdag då det mesta känns deppigt, något som späs på när man inser att det till råga på allt står en vargavinter och knackar på dörren. Den känslan satte någon sorts stämning för dagen och sedermera även musiken. 
 
Vad handlar den om?
 
– Det är väl lite ett fall av fenomenet betraktarens ögon, eller öron i detta fall, men för oss handlar den om ensamhet. Att vara så ensam att man längtar tillbaka till någon man egentligen inte trivdes speciellt väl med, bara för att slippa undan den molande känslan av just ensamhet. 
 
Video till låten släpps under morgondagen när Sinking Stone även slussas ut på alla streamingtjänster.
 
Här framöver ser du bandet i Oslo (20/3), Hudiksvall (22/3), Malmö (4/4), Stockholm (7/4) och Göteborg (27/4).

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA