x

31 färska skivor du bör kolla in

31 färska skivor du bör kolla in

Strand Of Oaks – Eraserland

Episk indie-americana-folk för vänner av Phosphorescent, Damien Jurado, The War On Drugs och Waterboys.

Henning – Nätter Utan Dagar

Henning Sernhedes musik ljuder av en hel föräldrageneration; det som skvalade på bilsemestern ”genom ett regnigt Europa” eller hemma i vardagsrummet. I min värld dyker Uffe, Ledin, Thåström, LeMarc, Ted, Scocco upp jämsides Henning, men det är min referensram. – Veronica Larsen

Markus Hasselblom – Seoul

Markus Hasselblom har tagit klivet från pop och spela i band till en solokarriär. Nu plöjer han i (northern) soul-fåran med sin organiska debut som bjuder på vardagsbetraktelser utan att glömma det djupsinniga. - Veronica Larsen

Orville Peck – Pony

Kominerar shoegaze-genrens ambient med ikoniska melodier ifrån altcountry-scenen. Den här outlaw-cowboyen är för vänner av Dick Stusso, Weyes Blood och Daniel Romano.

Weeping Willows – After Us

På sitt tionde studioalbum gör stockholmsbandet något av en temaplatta, med låtar om framtiden och om det ens finns någon för mänskligheten. Texterna handlar nämligen mycket om vår katastrofala klimatpåverkan på planeten, och om det finns något hopp för oss. - Janne Hallman

Nilüfer Yanya – Miss Universe

Själfull gitarrbaserad indie för vänner av Sasami, Hand Habits och Yumi Zouma.

American Football – American Football (LP3)

Emotionell postrock för vänner av Owen, Braid och The World Is A Beautiful Place And I Am No Longer Afraid To Die.

Flora Cash – Press

Det äkta paret bakom popduon Flora Cash har nått stora framgångar med sin singel You’re Somebody Else som just nu ligger högt i topp på radiolistorna i USA, och har totalt nästan 30 miljoner Spotify streams, vilket ökar i en allt snabbare takt.

Apparat – LP5

Från ren techno till djupa orkestrala poplåtar. Apparat är en del av bandet Moderat och skapar finurliga låtar för vänner av Nathan Fake, Caribou och Four Tet.

Bill MacKay – Fountain Fire

Relativt experimentell folkrock för vänner av Bitchin Bajas, Tim Presley och Steve Gunn.

Lafawndah – Ancestor Boy

Ständigt skiftande, intelligent och ibland barock R&B-pop för vänner av Serpentwithfeet, Doon Kanda och Spellling.

Kevin Garrett – Hoax

Beyoncés samarbetspartner under Lemonade skapar samtida och slick soul för vänner av Exes och Thomston.

Maverick Sabre – When I Wake Up

Irländsk soulsångare/rappare skapar toner för vänner av Professor Green, Kano och The Streets.

Sleeper – The Modern Age

Sleeper skapade succé på 90-talet med sin take på distad indierock. Det här är deras första album på 23 år. För vänner av Shed Seven, Elastica och Mansun.

Jenny Lewis – On The Line

På hennes fjärde soloalbum hör vi kalifornisk västkustpop som hämtad från 70-talet. För vänner av Neko Case, Conor Oberst och Tilly And The Wall.

Roulette – Now!

Sundsvallsbördig AOR för vänner av Hearts On Fire, Sapphire Eyes och DeVicious.

Second Oracle – Second Oracle

Second Oracle bygger drömska ljudlandskap av tvärflöjt och orgel, tunga trummor, bas och elgitarr. Psykedeliska kompositioner som vrids och vänds till sin alldeles egna form av dystopisk, meditativ psych-rock. Där lyssnaren bjuds in till en resa genom trolska Bo Hansson-skogar, ner till dunkla djup, böljande havsstormar och ett förtrollande lugn.

Bandet består av Josefina Pukitis, Karin Engqvist, Lisa Isaksson och Rebecka Rolfart, alla välmeriterade musiker i genren genom band som The Hanged Man, Vårt Solsystem/Our Solar System,Me and My Kites, Moon City Boys och Lisa O Piu. 

Andrew Bird – My Finest Work Yet

För den som missat Andrew Birds fantastiska låtskatt kommer här en påminnelse i form av en samling. Stråkbaserad och proper pop. I livesammanhang loopar gärna Andrew Bird sig själv.

Avey Tare – Cows On Hourglass Pond

Animal Collective-medlemmen skickar ut ganska så timid men i vanlig ordning rätt quirkig experimentell pop för vänner av Panda Bear, Atlas Sound och Dirty Projectors.

Ex Hex – It's Real

Riffig garagerock för vänner av Sleater-Kinney, Speedy Ortiz och The Coathangers.

Ibibio Sound Machine – Doko Mien

Västafrikansk funk och disco, post-punk och modern electro som alltid svänger. För vänner av Tony Allen och William Onyeabor.

La Dispute – Panorama

Emo-band som blandar friskt mellan hardcore, spoken word, jazz, bluesrock, screamo och prog. För vänner av Touché Amoré, Letlive och At The Drive-In.

Lambchop – This (Is What I Wanted To Tell You)

"Nashville's most fucked up countryband" fortsätter mumla ut intressanta stycken med elektroniska inslag. För vänner av Giant Sound, Bill Callahan och Songs: Ohio.

Lucy Rose – No Words Left

Folk-inspirerad och stillsam singer-songwriter-pop för vänner av Villagers, Benjamin Francis Leftwich och  Laura Marling. 

Spiral Stairs – We Wanna Be Hyp-No-Tized

Svängig indierock och powerpop för vänner av Robert Pollard, Stephen Malkmus och Sebadoh.

Tamaryn – Dreaming The Dark

Gotisk drömpop och syntig shoegaze för vänner av The Soft Moon, No Joy och Lower Dens.

These New Puritans – Inside The Rose

Svårt att genrebenämna men avantgardistisk pop funkar. För vänner av Liars, The Twilight Sad och Julia Holter.

Wallows – Nothing Happens

Samtida indierock inspirerad av dinosaurier som Beatles, Led Zeppelin och Stones. För vänner av The Strokes och Arcade Fire.

Jayda G – Significant Changes

Dansmusik från undergrunden. För vänner av Peggy Gou, DJ Seinfeld och Ross From Friends.

Connie Constance – English Rose

Indierock-influerad men resultatet blir snarare rå soul. Inleder det hela med Paul Wellers klassiker English Rose. För vänner Poppy Ajudha och Sudan Archives.

Amanda Andréas – Som Vatten

Hyllad debutant och förmodligen en framtida svensk jazz-stjärna. Albumet är producerat och inspelat av Simon Ljungman som till vardags bland annat spelar i Augustifamiljen och med Håkan Hellström.

Alla skivor i en och samma spellista? Det hittar du här


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA