x

PREMIÄR: Skruvat och avantgarde om global uppvärmning

PREMIÄR: Skruvat och avantgarde om global uppvärmning

Mother Mink är skruvad avantgardepop när den är som bäst. Idag har deras nya låt Slowly Melting Down premiär på GAFFA, och gruppens grundare Fanny Wistrand och Johan Axelsson delar med sig av sina tankar kring en av vår tids största globala utmaningar.

Ni har precis släppt låten Slowly Melting Down. Vad handlar den om?

– Den handlar om oro inför framtiden, smältande is och havsnivåhöjning. Det är en dikt som på något sätt speglar våra tankar kring jordens globala uppvärmning.  

Hur kickade själva processen till låten igång?

– Det började med ett riff på en golvpuka och ett fult synthljud. Efter envist arbete och hemligt antal timmar i studion började låtens alla delar falla på plats. Vi cyklade runt i staden, studerade folk, bläddrade i poesiböcker, lyssnade på musik och tittade på konst för inspiration. En annan inspirationskälla har varit klimataktivisten Greta Thunberg. Vi landade till slut i ett högst aktuellt ämne – den globala uppvärmningen. När vi äntligen knäckt nöten skickades låten iväg med en vit duva till Milano, där vår vän och musikkollega, Erik Moberg, lade på stråk. Sen singlade vi slant, Klar låt eller Inte klar låt. Myntet sa att låten var klar.

Hur ser era framtida planer ut?

Slowly melting down är en låt från vårt kommande debutalbum som släpps den 12 april. Albumet heter Deadly playful och är en hyllning till leken och allvaret. I musiken reflekterar vi fritt över våra märkliga liv. Albumet handlar också om att våga göra sin grej och inte fastna för mycket i vad andra tycker. ”Take it or leave it”- filosofin” har legat till grund för hela skapandet av detta album. Sen ska vi förstås ut och spela! Att spela live är det vi är allra bäst på. Den 12 april är alla varmt välkomna till debutalbumfest på Dramatenbaren i Stockholm.

Lyssna på låten här:

LÄS OCKSÅ: Musikens Makt skickar ut hela sin lineup – tunga svenska namn


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA