x

PREMIÄR: "Vi har inga bandmedlemmar, det här är en rörelse som är öppen för alla"

PREMIÄR: "Vi har inga bandmedlemmar, det här är en rörelse som är öppen för alla"

GAFFA premiärspelar idag det nya bandet Darkplace två första låtar. Låtarna släpps exklusivt på Youtube med tillhörande videor. Den första låten är I Beat Out Of You vars video består av klipp från Science-fiction filmen Metropolis från 1927. Den andra låten heter Call Your Neighbours och den videon består av klipp från skräckfilmen Dr. Caligaris Kabinett från 1920. 

Darkplace vars medlemmar är hemliga, berättar om tanken bakom musikgruppen.

– Det här är helt nytt, vi börjar att existera när det här är ute. Vi har inga bandmedlemmar, det här är en rörelse som är öppen för alla, vi bjuder in alla som känner sig inspirerade att gå med. Vi vill att folk ska skicka oss idéer till sånger till nästa album, för att vara kreativa med oss. Ingen kommer stimma, vi gör inget anspråk på gage, vi bryr oss inte om den biten, vi får pengar från våra dagjobb. Vi är gamla, för gamla för att jaga en dröm, men det kommer inte innebära slutet för oss, det här är vår lösning.

Darkplace berättar också att låten Call your Neighbours handlar om en Zombieapokalyps och om hur de helst skulle vilja att att jorden gick under.

– Om jordens undergång sker under vår livstid skulle vi vilja att det var på grund av en zombieapokalyps. Vi vill ha långsamma dumma oldschool-zombies. Hamstra på med mat, bygga vapen och hitta en säker plats att slå läger. Med andra ord, om detta händer, "Put your money on us" för en större chans att överleva.

– Ibland får du en känslan, en förnimmelse om att du vet något. Dagar, veckor, månad kan gå av väntan, rastlös i mörkret, med ångest och rädsla. Men så plötsligt träffas du, och du vaknar till liv. 
Vi skapar så att vi kan må bättre över hur våra liv blivit, säger bandet om skapandet av låtarna.

Kolla in och lyssna på premiärena här nedanför:

LÄS OCKSÅ: Viagra Boys tilldelas internationellt musikpris


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA