x

PREMIÄR: Skev och mystisk David Lynch-stämning

PREMIÄR: Skev och mystisk David Lynch-stämning

Crash Nomada släpper singeln Någon Form Av Svar från sitt nya självbetitlade album som är producerat av Jari Haapalainen. GAFFA står för videopremiären.

– Många låtar från den senaste plattan handlar om samtiden och världen vi lever i. Men låten Någon Form Av Svar handlar snarare om den inre kampen som många människor går igenom. Att söka efter förklaringar och mening i livet kan var både meningsfullt, hopplöst och ibland farligt, säger sångaren Ragnar Bey till GAFFA och fortsätter:

– I Någon Form Av Svar sjunger jag om olika människors sätt att hantera det här sökandet, och tomheten vi alla har att förhålla oss till. Låten är en hyllning till den strävan många går igenom fast de blir missförstådda och saker kan gå snett.

Gitarristen John Hagenby pratar om en singel som känns som hämtad från dansscenen.

– Rent musikaliskt påminner Någon Form Av Svar ibland om en technolåt även om de folkiga fiolslingorna för tankarna till något helt annat. Låten är inspelad live i studion i en enda tagning.

Videon är inspelad på ett bibliotek med skinnfåtöljer och gamla bokhyllor.

– Vi har jobbat med stela danser, lek med skuggor och skeva ljussättningar för att få till en mystisk David Lynch-stämning, säger Mathilda Sundin som regisserat videon.

LÄS OCKSÅ: Hundratusentals ikoniska inspelningar förlorade i stor brand


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA