x

22 färska skivor du bör kolla in

22 färska skivor du bör kolla in

Amason – Galaxy I

Galaxy I är en platta som bäst liknas vid en dramatisk polare som ibland tappar omdömet, men som man trots allt älskar på grund av den stabila och trygga grunden. Låtar som Samlaren och Tre Karameller ger starka Dungen- och James & Karin-vibbar med Gustav Ejstes på micken. Medan plattans övriga spår såsom You Don’t Have To Call Me och Marry Me Just For Fun ger en känslan av att vilja lägga fötterna på bordet och mitt i ett sån skön gäsp utbrista: ”Det är preciiis som att komma hem igen.” - Alexandra Lovén

Ride – This Is Not A Safe Place

Återigen har shoegaze-ikonerna tagit hjälp av Erol Alkan som ska ge musiken en air av 2019. Resultatet blir mer av det elektroniska och hypnotiska även om poppen alltid är i första rummet.

Oh Sees – Face Stabber

En av pophistoriens största arbetsnarkomaner släpper återigen ett album fyllt till brädden med hypnotisk och repetetiv garagerock.

Britta Persson – Folk – Dikt Och Toner Om Personer

 LP:n Folk – Dikt Och Toner Om Personer – som skapats av de kreativa genierna Britta Persson (musik) och Lisen Adbåge och Emma Adbåge (text) – bör dels ta hem Årets barnalbum-kategorin på Grammis 20, dels finnas i alla schyssta barnfamiljshem. Om den i förlängningen leder fram till att en ny våg av medvetna, mjukt tassande, 70-talsdoftande och Tim Hardin-melodiösa band sveper in över Sverige om 15-20 år skulle inte jag bli det minsta förvånad. - Johan Jacobsson Franzén

King Gizzard & The Lizard Wizard – Infest The Rats' Nets

På tal om arbetsnarkomaner och psykedelisk garagerock – är det inte OERHÖRT passande att King Gizzard släpper skiva exakt samma dag som Oh Sees? Jo, det är det.

Blanck Mass – Animated Violence Mild

Fuck Buttons-medlemmen Benjamin John Power serverar en fortsättning till alldeles lysande World Eater från 2017. Den här kanske inte når samma höjder men den är på sina håll nästan oväntat hittig och på sina andra håll rätt så metal. Oftast är den som en vägg av mörker och oljud. Du lär ju knappast bli besviken.

Snoh Aalegra – Ugh, Those Feels Again

Iransk/svenska Snoh Aalegra bjuder på glittrande R&B. Ibland om människor som befinner sig mellan ett traditionellt förhållande och något tillfälligt, med pressen att lämna eller stanna kvar. Albumet tar upp saker som självkärlek, självständighet, ångest, utanförskap, giftiga förhållanden och kärlek, tillväxt och hoppfullhet. Det tar från hennes idolers klassiska sound och från hennes livserfarenheter som en Iransk kvinna som länge känt sig som en outsider och nu hittat sig själv. Snoh har tidigare samarbetat med artister och producenter som Drake, Common, John Mayer, Vince Staples, James Fauntleroy, Boi-1da, DJ Dahi, RZA och många fler.

Seabiscuit – Seabiscuit

Instrumental lo-fi från Göteborg.

Shura – Forevher

Nu har samtidens kanske mest intressanta discodrottning släppt en skiva som samtidigt är en hyllning till artistens flickvän. Kärleken och discon är för evig. Missa inte vår intervju med henne i GAFFAs sept-nummer.

Sleater-Kinney – The Center Won't Hold

Äntligen äntligen äntligen är den den här rockkonstellationen redo för nytt släpp. Om du gick igång på singlarna Hurry On Home och The Future Is Here kommer du även att gå igång på den här skivan som helhet. Välkommen tillbaka!

Andra dagsfärska släpp du bör kolla in:

 

PRECIS ALLA SLÄPP HITTAR DU I DEN HÄR SPELLISTAN

LÄS OCKSÅ: Håkan Hellström avslöjar stor jubileumskonsert


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA