x

Tips på grejer Jocke Berg kan göra förutom musik

Tips på grejer Jocke Berg kan göra förutom musik

BLOGG: Daniel Horn bjuder på konkreta tips och pappahumor.

Jocke Berg från Kent har gått ihop med Efva Attling för en smyckeskollektion. Vi på redaktionen spånade kring vad mer Jocke Berg skulle kunna göra som inte är musikrelaterat.

Varning utfärdas: det blir några värdelösa ordvitsar.

Dejting:

Glöm Tinder. När Jocke Berg lanserar appen "Kärleken Väntar" kommer Sveriges singlar att vallfärda. Annars kan han ju göra det lite enkelt för sig och bara ingå ett samarbete med Elitsinglar.

Språkvetare/svenskalärare:

I låten Det Finns Inga Ord deklarerar han att svenskan har en viss begränsning. I låten Förlåtelsen hävdar han att "Jag har bara alla mina jävla ord. Alla de där stora tomma orden". Vi vill tro att Jocke Berg har en förmåga att utveckla språket eller i alla fall göra oss bättre på att slänga in några engelska glosor där det passar. Exempelvis:

"Vi ändrade planerna vi haft. Byggde upp nya ifrån scratch"

"Varför orkar jag aldrig vänta
It's the story of my life
Men jag hade aldrig ditt tålamod
Jag bara jagade nästa high..."

Rakning:

Samarbete med Gillette känns ju givet. Gillette – the best a man Kent get".

Halstabletter:

Det sägs ju att han sjöng med en Vicks Blå i munnen under inspelningen av Isola, då han ville att det skulle låta mer släpigt. Vicks nya ansikte utåt? Tänk om det var Jocke som satt där i publiken istället. "Sverige, Sverige älskade väääään! En tiger som skäääääms!" 

Politik:

Kan Jocke Berg en gång för alla få den svenska befolkningen att inse det sjuka i att SD ligger på cirka 20 procent? Eller som han sa från en scen 2014:

"Det är typ 25 000 här ikväll. Och det innebär att ungefär 1 600 av oss kommer att rösta på Sverigedemokraterna i valet, rent statistiskt alltså. Och det är en jävligt obehaglig tanke. Vi har alla ett ansvar nu när vi går till val. Vårt ansvar är att ta bort det. Vi måste sparka ut de nationalistiska elementen."

Även det här citatet kan tilläggas:

"Vi hyllar den svenska musiken mer än någonsin, medan utländska akter får allt sämre kritik, trots att allt är fuckin derivat av utländska saker. På det tidiga 90-talet var det tvärtom, så det där har helt vänt. Det är inte bara SD som står för det som händer, utan nationalismen visar sig i alla möjliga genrer och det är enormt obehagligt."

Restaurang:

Varför inte foka på snabbmat? Friterad kyckling är ju najs. Restaurangen skulle ju kunna heta typ "Kent-ucky Fried Chic-kent" inklusive slogan "KFC, någon?". "Mat Non Stop" funkar ju också.

Tack för mig.

LÄS OCKSÅ: Jocke Berg i exklusiv intervju – "Musik håller på att urholkas"


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA