x

PREMIÄR: "Jag älskar konståkning – skickligheten, det hårda arbete bakom och dramat"

PREMIÄR: "Jag älskar konståkning – skickligheten, det hårda arbete bakom och dramat"

"I mitten av radarn över fängslande nya akter att hålla ditt cyklopöga på," skrev GAFFAs skribent i sin recension av deras EP som släpptes tidigare i år. Idag kan du premiärkika på postpunk-bandet Isolated Youths nya musikvideo till Warfare här på GAFFA.

Jörgen Brennicke som har regisserat Warfare kommenterar videon så här:

– När vi gör videor för Isolated Youth är det alltid ett samarbete från början till slut. Det är så jag gillar att arbeta. Vi hittar en känsla tillsammans och så tar vi den kreativa processen därifrån. Jag kom med förslaget att arbeta med en Voltigeklubb eftersom jag har velat göra just det väldigt länge. Jag älskar konståkning - skickligheten, det hårda arbete bakom och dramat - och voltige har alla de ingredienserna plus att man har lagt till en 600 kg tung häst. Sedan är det skogen och sjön. På något sätt finns de elementen i vårt skandinaviska melankoliska DNA. Skogen vi rör oss i är skogen som William och Axel lekte i som barn. De känner till varje gren och varje sten.

William Mårdberg, bandets gitarrist, instämmer:

– En stor del av videon är filmad där jag och Axel växte upp. Skogstjärnen brukade vi simma i som barn. Hela miljön är inpräntad i vårt DNA. Att sedan låta vår musik möta Voltige skapade något oväntat och blev ett nytt infall i vårt filmiska uttryck. Jörgen lyckas alltid återge oss och vår musik från ett ärligt perspektiv.

Här kan du titta på den nya musikvideon till Warfare:

LÄS OCKSÅ: Nick Cave till Sverige för arenaspelning


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA