x

PREMIÄR: Inspirerades av den nya Joker-filmen – "han har tappat det"

PREMIÄR: Inspirerades av den nya Joker-filmen – "han har tappat det"

Idag släpper Adam Öhman, känd som Mountain Bird, en ny singel från en kommande EP som är ute 3 januari. Inspirationen hämtar han ofta från sitt eget liv, där social fobi såväl som depression ständigt varit närvarande.

GAFFA står idag med videopremiären av singeln Tears Won’t Get Me Anywhere.

– Det började med att min fotograf Alice (Åkerblom, reds. anm) och jag skulle göra en video tillsammans och lite oväntat fick sällskap av fotografen och filmaren Erik Ögnelooh, säger Adam Öhman till GAFFA och fortsätter:
 
– På tåget till inspelningsplatsen kom vi på en mängd idéer som grundade sig i hans grundkoncept, som i sig baserades på Jokern. Vi hade knappt någon budget så kreativiteten fick jobba istället, vilket bland annat resulterade i ett piano av kartong och massa andra saker baserade på de pinaler som låg i Eriks studio. 
 
Fundamentet för stämningen baseras på inspiration hämtad från den nya Jokerfilmen, framför allt genom sceneriet men också känslan av att han tappat det och börjat ifrågasätta sig själv. 
 
– Vi ville gestalta en slags klaustrofobisk känsla då låten handlar om att försöka ta sig från en sinnesstämning som sätter hinder för en själv. Mycket handlar om konstraster mellan smutsigt och vackert. Det finns alltid två sidor av ett mynt. 
 
 
Lyssna på musiken på Spotify:
 
 

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA