x

"Kärlek kan du få mer än nog av en annan dag" – 5 anledningar att se Hällas live på alla hjärtans dag

"Kärlek kan du få mer än nog av en annan dag" – 5 anledningar att se Hällas live på alla hjärtans dag

Hällas har äntligen släppt nytt och på fredag, 14 februari, stannar progrocktåget till på Pustervik i Göteborg. Vi listar de främsta anledningarna till att skippa geléhjärtan och istället dyka in i den snirkliga progrockdimman.

  1. Årets bästa

Hällas har gjort årets hittills bästa skiva med Conundrum. Så är det bara. I Jesper Robilds recension i GAFFA jämförs de med legendariska kanadensiska bandet Rush.

  1. Sir Hällas

Conundrum är tredje och avslutande delen om mystiske, kosmiske riddaren Sir Hällas. Handlingen är något svår att följa på skiva, kanske klarnar allting på själv konserten?

  1. Progrock live

Det är något visst med att se progrock live. Strunta i att konserten är på alla hjärtans dag – det är ändå ett själlöst kommersiellt jippo. Låt dig istället sugas in i episkt svävande niominuterslåtar med många snirklingar och krumbukter. Bandet själva har myntat begreppet ”äventyrsrock”, och den teatrala upplevelsen blir komplett med smink och cape. Kärlek kan du få mer än nog av en annan dag.

  1. Den motvillige frontmannen

Kommer Tommy Alexandersson säga någonting överhuvudtaget mellan låtarna? I en utmärkt intervju i Rockpodden avslöjar den motvillige frontmannen att han avskyr att småprata med publiken, han låter hellre musiken tala för sig själv. I låtarna hörs han desto mer. Alexanderssons sällsamma röst är en stor del av dragningskraften med Hällas.

  1. Låtar i klass med giganter

Alla fantastiska låtar. Såklart. Hällas har bara släppt två fullängdare och en EP, men sitter redan på särpräglad låtskatt. Låtar som The Golden City Of Semyra, Star Rider och Fading Hero kan stå jämsides med låtar från band som Gentle Giant, Bigelf och redan nämnda Rush utan att skämmas det minsta.

Så, vad väntar du på? Iväg till spårvagnen med dig. 

Hällas kan även ses på Plan B i Malmö 22/2 och Sofiehof i Jönköping 28/2.

LÄS OCKSÅ: The Ark återförenas – "vår mest maxade och storslagna show någonsin"


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA