x

PREMIÄR: Vit Päls om klubbdöden – "städer förändras hela tiden"

PREMIÄR: Vit Päls om klubbdöden – "städer förändras hela tiden"

Sommaren 2014 gjorde Vit Päls sina sista konserter och tackade för sig. Sommaren 2019 lät bandets kassör tillika trummis meddela att intresset för musiken var fortsatt stort.

– Tack vare våra fans och alla som fortsatt streama oss, fanns där nu mer pendgar på kontot än vi kunnat drömma om under de år då det begav sig.

Så föddes idén om att åter samla de sju för att boka in en helg i Tambourine Studios i Malmö. Som en hyllning till bandets fans och till dem själva för de tio år de spelat ihop.

– Som en medelålderskris där man liksom vill veta om man fortfarande har DET.

Delade En Dröm, var det som kom ut och idag står GAFFA med premiären av videon.

– Idén kring videon var ett konstaterande av att förändring sker vare sig man vill det eller inte, och att det inte är någon idé att gå runt och vara nostalgisk, säger Jens Nordin från Vit Päls och Carl Johan Lundgren fyller i:
 
– Städer förändras hela tiden, men när jag skrev låten fanns ändå en politisk tanke. Bara i Stockholm har Slussen, Kägelbanan, Södran, Medis och Sjöhästen lagt ner sedan vi begav oss ... Numera finns där typ Starbucks, kontor och gym. Det enda som är lönsamt nog. Men alla dessa ställen och alla som var där finns ändå kvar i oss. Till den dag den siste som var där är död. Sedan finns ingenting.

SENASTE: 82 nya till Roskilde


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA