PREMIÄR: En unik video – på flera sätt

PREMIÄR: En unik video – på flera sätt

Osten Af & Hiphophjältarna är en konstellation som Fredrik Engström har skapat tillsammans med americana-duon Dimpker Brothers och tre andra musiker på percussion, ukulelebas och blås.
 
– Vi åker runt i landet just nu och uppträder med en föreställning som heter Våga Följa Drömmen där vi pratar om hur viktigt det är att fokusera på det man är bra på i livet för att lyckas i framtiden, och vikten av att läsa böcker för att få tillgång till språket.
 
På senare tid har Fredrik också bestämt sig för att försöka göra något åt att kvinnor inom sport – eller egentligen inom allt – får så sjukt lite uppmärksamhet för det de gör. Därför har han dragit igång en challenge där han utmanar andra manliga rappare att kicka en vers om en kvinna inom idrotten. Just nu finns det en rad verser på Instagram under hashtaggen #femaleathleterapchallenge.
 
– Bland annat har jag, Shazaam, Henry Bowers och flera andra lagt verser om profiler inom fotboll, curling, basket, hockey och skytte, säger Fredrik Engström till GAFFA.
 
Senare i år släpper Osten Af & Hiphophjältarna en låt där man hyllar basket-stjärnan Farhiya Abdi, som är ett av resultat av ovanstående challenge. Men idag står GAFFA med premiären av videon till den färska singeln Känner Pressen som handlar om hur lätt det är att fastna på Facebook hela dagarna. Och när dagen är slut har man typ inte gjort någonting.
 
– Den handlar också om hur lätt det är att man tar i för hårt när man ska sätta igång och träna igen, säger Fredrik Engström.
 
Det är Bröderna Andersson som tidigare gjort videor till Fridlysts Låt Den Va och Näääks Dela Min Tid, som ligger bakom videon.
 
– Jag tror att videon kommer att bli en snackis, just för att det är första gången någon kickar en vers på ett par längdskidor och så vitt jag vet är det första gången någon gör en låt om Facebook-beroende och träningsstress, säger Fredrik Engström till GAFFA.
 
 

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA