x

Corro: "Det är okej att inte vara okej"

Corro: "Det är okej att inte vara okej"

Corro, tidigare känd från de alternativa rockbanden Kerbera och Deadlocked State, gjorde inträde i det nya decenniet genom att släppa sin debut-EP Tell Tale Heart – en samling låtar som var och en på sitt eget vis erbjuder lyssnaren stöd och tröst, oavsett vilka känslomässiga utmaningar denne står inför.

Nu följer han EP:n med en lekfullt färgstark musikvideo till sin debutsingel Hi Hello, en video som han skapade tillsammans med sin partner: Cosma-Shanti Murray.

– Det kändes så bra att göra den här musikvideon eftersom Hi Hello är en av de låtar jag tyckt varit absolut roligast att arbeta med, säger Corro och fortsätter:

– Vi fick leka mycket stilistiskt med referenser och influenser från hela världen. Jag ville ha en riktigt söt och välkomnande färgpalett så jag bestämde mig snabbt för mycket rosa och babyblått!

Med låtens text vill han förkunna att det är okej att inte vara okej och att han önskar att hans fans ska höra av sig till honom om de behöver någon att prata med. Corro får kontinuerligt brev från fans som berättar för honom hur mycket hans musik har hjälpt dem genom sina egna mentalhälsoproblem och han tar noga varje tillfälle i akt att starta en dialog med sina fans och alla andra som kämpar själva.

– Det kändes fantastiskt att äntligen ge Hi Hello den visuella representation som den förtjänar, säger Cosma-Shanti Murray och tillägger:

– Videon och låten handlar om kontraster – den skillnaden mellan den allvarliga tonen och den poppiga synten, budskapet och hur det förmedlas, den ljusrosa färgen och att försöka hitta viljan att leva.

Det sägs också vara en mycket personlig video, fylld av referenser och influenser som de båda burit med sig ​​länge.

– Att hitta en bra balans i kontrasten var utmanande, hur startar vi en konversation om något så allvarligt? Det sista vi vill göra är att förlöjliga det, men att agera som om det är något du inte pratar om är direkt farligt. Hi Hello är delvis en låt, delvis en musikvideo och delvis ett självporträtt - som visar både det fina och det dåliga, säger Cosma-Shanti Murray och Corro fyller i:

– Det mest utmanande var nog att prata om mörka ämnen men gestalta det visuellt på ett odramatiskt och roligt sätt, att kämpa med livet är svårt redan så låt oss öka medvetenheten utan att göra det svårt att prata om det också. Det är fortfarande allvarliga saker, men det är också viktigt att starta en icke dramatisk konversation om det!

Kolla in videon här:

LÄS OCKSÅ: Dave Grohl om kommande memoarer: "Jag är väl det svarta fåret men jag är inte så dålig"


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA