x

BÄST JUST NU: Faktiskt bäst när Springsteen inte sjunger

BÄST JUST NU: Faktiskt bäst när Springsteen inte sjunger

Chinatown – Bleachers (Feat. Bruce Springsteen)

Jack Antonoffs enmansprojekt Bleachers låter som något slags kvarleva från tider när sådana som Passion Pit och Scissors Sisters var i det absoluta ropet. Stundom djupt o-charmig popmusik med storhetsvansinne. Omställning verkar inte ligga för Antonoff. Det är faktiskt också därför vi tillslut landar i denna fantastiska orimlighet som är Chinatown.

Antonoff lyckas med konststycket att klä heartlandrock i bombastisk popbeklädnad. Japp, more is more här som ni kanske förstår. Det finns likheter med hur Justin Vernon nästan gjorde en maxad pastisch av Bon Iver-soundet i Volchano Choir – här dansas det lina över en blossande eld av total patetik.

New Jerseys The Gaslight Anthem har blivit heartlandrockens Volbeat och det vete fan vad Bon Jovi har hållit på med i alla år. Men Bleachers återupprättar den heder som funnits i delstatens anrika musikhistoria. Och sedan dyker självaste Bruce Springsteen upp i slutet av låten, som en nestor och ”made man”, med sin hesa stämma. Liksom godkänner successionsordningen. Men då har låten redan peakat och särskilt mycket bättre blir det inte, trots stjärnans pondus.

Enligt upphovsmannen rör sig låten från New York City till uppväxtens New Jersey. Den uppmärksamme minns introt till The Sopranos, där Tony både symboliskt och faktiskt tar sig från megastaden till den amerikanska förortstrakten. Det verkar inte var slut med sådana berättelser. Och tur är väl det.

LÄS OCKSÅ: När schlagergruppen talade ut om sin bögskräck


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA