x

PREMIÄR: The Confusions och "psykbarnen"

PREMIÄR: The Confusions och "psykbarnen"

The Confusions har haft majorkontrakt på storbolag, blivit hyllade av engelsk musikpress och i samma andetag blivit sågade av lokalpressen, turnerat utomlands, floppat med den så viktiga tredje skivan för att sedan komma tillbaka med en MTV-hit, gått från pophopp till indieveteraner, skrivit GIF Sundsvalls officiella låt, skapat "Beatleshysteri i Kaliningrad" och självklart spelat på The Cavern Club i Liverpool. En kort sammanfattning. Nu är de aktuella med en musikvideo till låten Suburbian Ghosts och GAFFA står med premiären.

Suburbian Ghosts är en rätt annorlunda Confusionslåt, en slags spöklik indie-reggae som tar lyssnaren med på en tidsresa till mitten av 80-talet, säger Mikael Andersson-Knut från bandet till GAFFA och fortsätter:

– Jag kommer tydligt ihåg hur vi kompisar var ute och lekte, smällde smällare just det året som Tjernobyl förolyckades, föräldrarna sa åt oss att hålla oss inne för att det kunde finnas radioaktivitet i regnet som föll den Valborgsmässoaftonen. Vi gick ändå ut, det fanns ju raketer att skjuta iväg och det låg en spänning i luften. Den här låten handlar mycket om ungdomlig osäkerhet och längtan till något annat. Musiken är också bitvis inspirerad av den tiden, en lömsk baktaktslåt, med referenser till sent 70-tal.

Ett återkommande tema från tidigare videor är de enligt egen utsago "Psykbarnen" i masker som i denna låt huserar i de gamla kvarter bandmedlemmarna rörde sig i som barn.

– Vi har lekt lite mer med nutid och dåtid på denna låt och på det nya kommande albumet, det kan vara händelser eller känslor från uppväxten och sen har vi blandat upp det med den förvirrade och stressiga tiden vi lever i just nu.

Kolla in videopremiären:

Skådisar: Stina, Liza, Tore & Charlie
Video: Mike Fratello
Mastring: Daniel Mikaelsson, Nevo Mastering, Sundsvall.

Suburbian Ghosts är tagen från det som kommer att bli The Confusions tionde album, ett dubbelalbum i vinylformat som släpps under våren 2021.

LÄS OCKSÅ: Anrik rockklubb i Göteborg begärs i konkurs


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA