x

När skivbolags-potentaten spelade allan från sin 5-miljarders-yacht – och fick tillbaka

När skivbolags-potentaten spelade allan från sin 5-miljarders-yacht – och fick tillbaka

I BACKSPEGELN-sektionen ser vi tillbaka på några av musikhistoriens kända som okända ögonblick.

Idag tittar vi inte så djupt i backspegeln, vi bara ögnar tillbaka på förra året och en händelse som återigen bekräftade hur långt upp i det blå de allra rikaste och mest berömda egentligen befinner sig.

I februari 2020 tänkte skivbolagspotentaten David Geffen vara lite samtida och lade på Instagram upp en drönarbild av sin 5-miljarders-yacht, med namnet Rising Sun, när den låg och guppade i det Karibiska havet. Under inlägget skrev han:

"Solnedgången igår … isolerad på Grenadinerna och undviker viruset. Jag hoppas att alla är försiktiga."

gallery_large

Internet var inte sena med att börja ironisera över mångmiljardärens tondövhet. Det är ju verkligen få förunnat att kunna ta en miljardbåt och undvika civilisationen genom att dra till det Karibiska havet. Geffen ska i runda slängar vara värd 60 miljarder kronor.

Många gjorde sig roliga över Geffens blygsamma skryt, allra roligast var kött- och potatis-artisten John Mayer, som till och med skrev en hel låt om grejen med namnet Drone Shot Of My Yacht.

 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av John Mayer (@johnmayer)

Inlägget togs sedan bort av skivbolagsikonen.

David Geffen medgrundade Asylum Records 1971, Geffen Records 1981, DCG Records 1990 och filmproduktionsbolaget Dreamworks Pictures 1994.

KRÖNIKA: ”Damn, how much damage can you do with a pen?”


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA