x

BLOGG: Springsteen är givetvis helt oskyldig

BLOGG: Springsteen är givetvis helt oskyldig

Jag avskyr verkligen fans. Deras övertygelse bygger på kärlek och inte på analys eller överlagda beslut. Fans ska inte heller ges alltför mycket utrymme i media med sina geggiga partsinlagor.

Men också: Principer måste kunna förkastas när omständigheterna förändras.

Så alltså, Bruce Springsteen är givetvis helt oskyldig till precis allt han åtalas för. Och med lite enkelt skrap på ytan ser vi nu hur en RÄTTSSKANDAL börjar framträda. Enligt den högst pålitliga lokaltidningen The Asbury Park Press, en tidning som nästan heter som The Boss debutalbum, som i sin tur fått sin information från en källa NÄRA Springsteens familj, så ska rockstjärnan endast ha haft 0,2 promille alkohol i blodet. Det vill säga gränsen för rattfylla i Sverige. I New Jersey är gränsen 0,8 promille (!). Källan ställer sig frågande till varför New Jersey-sonen ens greps av polisen.

Nu rasar konspirationen ihop. Och inte bara det. Springsteen ska ha tuffat fram på sin båge på Sandy Hook och endast stannat för att tillgodose fansens vilja att ta foton med honom. Så mycket för att vara en "down to earth"-stjärna. Han ska ha tagit bilder med fansen och sedan tackat ja till ett fan som ville att han skulle ta en shot med honom. Bruce, som den gode och vänlige människa han är, tackade givetvis inte nej. I vissa kulturer är det till och med en regelrätt skymf att inte dricka det som någon bjuder på. Sedan satte han sig på bågen igen och puttrade iväg, stannade säkert för en and-familj som korsade vägen, vinkade med all säkerhet till dem samtidigt som han log stort.

Då hände det, i full makaron bakom honom dundrade en polisbil fram mot honom. Sirenerna fick de boende att frukta och barn att skrika. I bilen två korrupta stridspittar till poliser som älskar trap och bro-house, kanske, som hade sett stjärnan vara trevlig mot sina fans och ta en LITEN shot tequila tillsammans med ett fan som nästan grät av den fantastiska händelsen.

Och de grep honom. Men trots att de spelade allan, höll så där tufft på pistolhölstret och hävdade att de bara kände till Born In The USA så var Springsteen mer än samarbetsvillig (kan ha hänt). Så samarbetsvillig att de här grisarna (inte alla poliser osv …) chockades och mjuknade något. Men sedan tänkte de på något deras pappor alltid sa när de levde, ”mjukhet är för fikusar”, och tuffade till sig igen.

J'accuse New Jerseys rättsväsende!

Marilyn Manson, Yasin, T.I. – säkert skyldiga allihop. Eller inte. Har ingen aning. Skiter i. Det enda jag vet är att Springsteen är helt oskyldig. Till allt.

Nedan, antaligen världens bästa låt.

LÄS OCKSÅ: Bruce Springsteen gripen för rattfylla


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA