x

KRÖNIKA: Jag Hatar Musik

KRÖNIKA: Jag Hatar Musik

Jag hatar musik och jag diskriminerar ingen genre utan hatar alltihop. Allt från punkband som låtsas vara utfattiga men som fortfarande har råd med dyra instrument, till metalband som räcker långfingret åt religioner för att de själva vill dyrkas. Jag hatar sångare som sjunger falskt för att det ska låta mer äkta. Jag hatar Taylor Swift, Drake, Michael Jackson, Eminem, Lady Gaga, Justin Bieber, Elton John, Rihanna, Bob Dylan, Ariana Grande och Ed Sheeran, jag hatar namedropping av värdelösa artister. Jag hatar acid house, trap, sludge metal, grindcore, shoegaze, britpop, blues, italo disco, rave, ambient, dub, punk, grime och reggae, jag hatar att behöva sätta allt i ett fack. 

En musikjournalist som hatar musik, isn't it ironic, don't you think? som Alanis Morissette hade uttryckt det, jag hatar hennes andra skiva.

Jag hatar låtstölder som sägs vara hyllningar till offret de har stulit från. Jag hatar artister som lever på sitt utseende, Susan Boyle hade aldrig slagit igenom om det inte vore för det. Jag hatar antikapitalistiska band som tjänar miljoner på återföreningar (trots att de var fucking döda). Jag hatar ångesten jag får av nöjet att gilla en korkad låt och jag hatar artister som sjunger om utanförskap inför miljoner av fans.

"It's so easy to laugh, it's so easy to hate, it takes guts to be gentle and kind" sjöng Morrissey i The Smiths, jag hatar honom och hans fega hat mot mångkultur. 

(En parentes men jag hatar även band som inte ens orkar namnge sina låtar för att de ska få mer tid över till skattefiffel)

Jag hatar artister som går till attack mot fotografer på flygplatser för att de kränker deras privatliv, efter att artisten har ägnat hela sitt liv åt att få just uppmärksamhet. Jag hatar artister som slår sönder paparazzis bilar med paraply, bara för att de har varit omtänksamma och frågat hur artisten i fråga mår när de ligger i en rättstvist om sina barn.

Nu känns det bättre när jag har fått spy ur mig allt hat. Så jag plockar fram Yellow Submarine-vinylen med The Beatles och hoppar fram till spår sex, All You Need Is Love, och inser att det är kanske först nu som jag borde ha börjat skriva min krönika ... 

... Men nej jag hatar fan The Beatles, precis som de själva.

LÄS OCKSÅ: Statement delar ut 100 000 kronor till separatistisk kultur – istället för festival


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA