x

Tusse inför Eurovision – "nu måste vi uppgradera"

Tusse inför Eurovision – "nu måste vi uppgradera"

Det är nu bara en dag kvar till första semifinalen i årets Eurovison Song Contest och Sveriges Tusse är på plats i Rotterdam. 

– Vi har repat två gånger nu på den stora scenen. Det har känts bra. Det är några grejer att jobba på, som fix med ljus och bilder och kameror. Men jag känner mig väldigt trygg i min insats, säger Tusse till GAFFA.

På bilder från repetitioner kan man se att scenkläderna har ändrats en del sedan Melodifestivalen. Den långärmade röda kavajen har nu förlorat sina ärmar och istället har han långa fingerlösa handskar på sig. Dessutom har utstyrseln uppgraderats ännu lite mer med fler silvriga detaljer.

– Vi tänkte direkt efter finalen att "nu måste vi uppgradera’" Så, jag har jobbat med min stajlist Julian Hernandez och H&M, och vi har sytt upp en helt ny kostym. Det känns jättekul. Vi har ändrat en del av det visuella, men det är viktigt att folk känner igen numret ändå, så vi har kvar grunden i allt.

Tusse blir den fjärde att inta scenen i den första semifinalen, nu på tisdag.

– Jag tror att det är skönt att vara i början, för folk hinner komma in i programmet lite men man hinner inte "somna" än. Och så får jag lyssna på alla andra och njuta istället för att vara på högvarv och vara nervös.

Tusse är född 2002 och därmed en av de yngsta i startfältet. På sidan av Eurovision-förberedelser är han alltså även på slutspurten av sin gymnasietid. Balansen mellan studier och karriär har han fått träna på under en längre tid, i och med tidigare medverkande i både Idol och Talang. Han säger att han definitivt vill vara med och ta studenten med sin klass.

– Det är jättesvårt att hålla balansen ibland. Särskilt nu en vecka som den här … Man hinner inte ställa om hjärnan lika lätt ... Jag gjorde ju Idol under gymnasiet också. Så, därifrån har jag fått med mig rutinen att kunna bolla sådana saker. 

Efter Eurovision och studenten tänker Tusse stänga in sig en studio och skriva så mycket låtar han bara kan. Resultatet blir ett funkalbum längre fram. Så låter i alla fall planerna just nu.

LÄS OCKSÅ: 28 färska skivor du bör kolla in


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA