x

BÄST JUST NU: Drömmig gitarrmagi kapabel att väcka döda

BÄST JUST NU: Drömmig gitarrmagi kapabel att väcka döda

Pink Milk – Blue Eyes (River Of Glass)

Sedan den egensinniga och drömmiga parkonstellationen Pink Milk släppte sitt alldeles fantastiska debutalbum Purple 2017 har vi inte bjudits på någonting mer än singeln Heart Of Fire från 2019. Enligt pressmeddelande från bandet så ska en uppföljare dock vara på gång och nya singeln Blue Eyes (River Of Glass) tycks vara första smakprovet från denna.

Soundet är omedelbart bekant, inte minst då den likt många tidigare låtar börjar med ett släpigt trumintro. Men detta är ingenting som på något sätt ska förringa Blue Eyes (River Of Glass), låten är nämligen en av årets bästa och borde göra David Lynch knäsvag.

Maria Forslunds sång är så hjärtskärande vacker att tårkanalen verkligen får kämpa för att hålla sig torr. Dessutom är dessa ljuvliga vokaler uppbackade av en rejäl mängd med baklängeseko som förser låten med ännu mer mystisk atmosfär.

Äkta maken Edward Forslund vet vi sedan länge vad han är kapabel till, inte minst från gotländska powertrion Riddarna, men för den oinvigde så har detta geni en sällsynt förmåga att med enkla medel skapa gitarrmagi kapabel att väcka döda.

Och de stackare som Pink Milk med denna episka överkörning inte lyckas väcka är också de enda som kommer sakna gåshud.

Här är årets mest kritikerhyllade album hittills

Engelska Wolf Alices tredje studioalbum Blue Weekend, som släpptes förra veckan, har tagits emot med hyllningar av kritiker och fans över hela världen.

Fullängdaren är årets högst rankade album hittills på webbplatsen Metacritic, där man samlar ett stort antal engelskspråkig medias recensioner och räknar ut snittet med skalan 0 till 100. Här får albumet betyget 97 av 100.

Det engelska musik- och kulturmagasinet NME har till exempel gett albumet 5 av 5 möjliga stjärnor och skriver i sin recension: "Another Ice-cold masterpiece that further cements [Wolf Alice's] place at the top of British music,". The Telegraph, The Guardian, The Independent och DIY Magazine ger också toppbetyg.

GAFFAs recensent Jonathan Sindihebura är dock inte helt övertygad, nöjer sig med 3 av 6 och skriver bland annat:

"Värst är det när det blir så. När det låter som Beach House för Rix FM på delar av Lipstick On The Glass, och när det låter som Cigarettes After Sex för pietister på första halvan av How Can I Make It OK? Bäst är ändå den finpolerade, välgenomtänkta, urrena produktionen. Det går att nöja sig med den och flyta med. Bli däremot inte besviken om du dyker ner för att söka efter något djupare och inte hittar mycket på havsbotten."

Lyssna på skivan och skaffa dig en egen uppfattning:

Här festar Kulusevski med 1.Cuz – nu har han covid-19


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA