x

PREMIÄR: Roya tolkar punkhymn – presenteras med tragikomisk video om självisolering

PREMIÄR: Roya tolkar punkhymn – presenteras med tragikomisk video om självisolering

2020 släppte den svensk-amerikanska elektronikaartisten Roya hyllade Pulse, uppföljaren till Hive som dessförinnan hade prisats som Årets synth på Manifestgalan.

Royas musik växlar mellan darkwave, elektroniskt och synt med varje release och dagens släpp är inget undantag.

Som någon form av b-sida till Pulse släpper Roya nu en cover av den klassiska punkhymnen Sonic Reducer av Dead Boys. Med sin tolkning får Roya sina syntar att låta som gitarrer.

– Jag har länge tyckt om den här låten, sedan jag bodde i USA, och särskilt sångtexten som beskriver en extrem känsla av isolering som säkert alla har upplevt någon gång, särskilt under pandemitider. Sedan ville jag tolka den på just mitt sätt och jag bryr mig inte om vilka genrer jag förstör med det här släppet, det är bara skitkul att göra, säger Roya.

Sonic Reducer ramas in av en tragikomisk musikvideo som är inspelad av journalisten Andreas Häggström som samtidigt gör debut som musikvideoregissör. 

Andreas Häggström ville skapa en båda delar humoristisk och mörk musikvideo som berättar en historia. Videon spelade han in helt ensam med enbart en kamera och ett stativ på 25 kvadratmeter.

– Det handlar om en man som kommer hem från jobbet och mer eller mindre aldrig går utanför dörren igen. Med tiden blir han ganska galen och skapar sin egen lilla värld där hemma. Och det kan väl sammanfatta det senaste året för många av oss, kanske, säger Andreas Häggström.

Kolla in videopremiären här:

LÄS OCKSÅ: Italienska Eurovisionvinnarna Måneskin till Sverige i helgen


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA