x

PREMIÄR: En drömvärld av extravagans, sentimentala R&B-beats och rosa bubbel

PREMIÄR: En drömvärld av extravagans, sentimentala R&B-beats och rosa bubbel

Nu är det dags för Dreemy att äntligen få blomma ut till fullo som soloartist efter en lång resa av utmattning, matematik och den ständigt växande hybrisen – allt kantat av en odödlig förälskelse till artisteriet. Singeln 12/7 är en bitterljuv kärleksförklaring som rör sig mellan eufori och misär:

"Bråk 12/7
Love u 12/7
D e gråt 12/7
Men jag e ba kär nu”

Den handlar om att halva tiden vara helt förstörd, andra halvan leva sin dröm i en värld av extravagans, sentimentala R&B-beats och rosa bubbel.

Den 70-talsdoftande musikvideon till 12/7 skildrar en somrig roadtrip som slutar i en dekadent glampicknick, en utomhusfest framför en förtrollande gammal folkabuss. I videon ser vi några av Dreemys närmsta vänner, däribland artisterna HELH och Lukas Lind som Dreemy jobbat med i flertalet sammanhang.

Idén till videon var enligt pressmeddelandet att måla upp just den typen av kväll vi alla behöver. En picknick i solskenet som övergår till dans under stjärnklar himmel. Någonstans kan vi också skymta ledtrådar om låtens handling genom Dreemys interaktion med kameran – en känslomässig ambivalens inlindad i en filt av att allt kommer ordna sig till slut.LÄS OCKSÅ: Billie Eilish släpper konsertfilm – med stor orkester


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA