x

PREMIÄR: “Skriven till en vän som älskade livet”

PREMIÄR: “Skriven till en vän som älskade livet”

Until We Meet Again är skriven som ett brev till en vän. En person som älskade livet, familjen, kompisar, att åka på bortamatcher i fotboll och lyssna på musik tills solen åter tränger in över fönsterkarmen. Men som även bar på ett mörker och en tyngd som inte riktigt kunde tvättas bort.”

Så förklaras St Jimi Sebastian Cricket Clubs nya singel i ett pressmeddelande. Idag står GAFFA med premiären.

Texten till Until We Meet Again har sitt ursprung i en dröm, ”You show yourself sometimes in my light gray sketched out dreams” och tar oss vidare till frågan ”varför?” via en längtan och förhoppning att ses igen. 

Musiken är delvis inspelad och mixad av Henrik Sunbring (före detta Agent Side Grinder) och mastrad av Pete Maher som arbetat med med band som The Rolling Stones, The Killers, Liam Gallagher med flera.

Lyssna på låten här:

St. Jimi Sebastian Cricket Club från Stockholm har i media bland annat beskrivits som en spännande blandning mellan The Jam och Pink Floyd. Stjärnproducenten Shellback har även nämnt Arcade Fire som referens. Bandet drivs av Jimi Sebastian, uppvuxen i Sverige men med en engelsk pappa vilket speglar sig i både musik och text där det socialrealistiska narrativet ofta får en framträdande roll.

Bandet har tidigare släppt tre EP:s och en fullängdare, spelat en del i Sverige och gjort två Englands-turnéer. 

Releasespelning för den här singeln sker på Debaser/Brooklyn Bar men är flyttad till fredag 25 mars 2022, på grund av rådande restriktioner.

LÄS OCKSÅ: Deltagartaket tas bort – "Vi kommer kunna ha fulla salonger och läktare"


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA