x

BÄST JUST NU: Fyllig skånsk visa

BÄST JUST NU: Fyllig skånsk visa

Rick Titrö, Kärleksministeriet – Festival (En Verkstadsarbetares Dagdrömmeri)

Efter sju år släpper Malmöbaserade punktrubaduren Rick Titrö sin andra fullängdare Laglös uppbackad av bandet Kärleksministeriet. Tjoho!

Här trängs dragspelsfolk om att festa i pappas pung med vardagsbetraktelser om Malmös utanförskapsområden, nostalgi, hela kärlekens spektrum och vanlig hederlig prokrastinering av att röja på balkongen. Det är definitivt visa i grunden – med de mest brutala tungrots-r och diftonger du hör på Sveriges musikscen i år. Samtidigt gör bandet det hela härligt fylligt med både country, Djungelboken-jazz och diverse folk. Extra gemytligt är det när tempot vispas upp.

Skivan följer löst en biografisk kronologi som kulminerar (nåja, näst sista låten) i det tio minuter långa sommarsolståndet som är Festival (En Verkstadsarbetares Dagdrömmeri). En låt om en festivalförälskelse kan kännas banalt, men icke under Ricks penna. Här hånglas det till hela Sveriges pop- och punkscen i lyrik som luktar öl, bajamajor, svett och älgkebab. "Ha lite sex" rimmas på "Wilmer X". Lite bitterljuv sommarromantik är precis vad en oktober behöver.

LÄS OCKSÅ: Här är musiken som gör dig till en fartdåre


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA