x

VIDEO: Internationellt musikprogram tar sig an Göteborgs indiescen

VIDEO: Internationellt musikprogram tar sig an Göteborgs indiescen

"Göteborg. Sveriges största hamnstad som blev en betydande faktor i formandet av  landets musikscen. Med klubbar som legendariska Cue Club exploderade musiklivet under 60-talet med band som Spotnicks och många fler. Under tidigt 90-tal växte sig  den melodiska dödsmetallen stark genom At The Gates, In Flames och Dark Tranquility med flera – The Gothenburg Sound var här för att stanna. På senare år har stadens namn färdats världen över genom musik av artister som The Knife, The Soundtrack Of Our Lives, José Gonzalez med flera."

Så lyder John Kennedys inledningsord när Global Sounds sammanfattar Göteborg i en alldeles nysläppt minidokumentär som GAFFA är med att presentera här nere.

Denna gång möter vi Westside Music Sweden. Indiebolaget som startades 2019 med syfte att arbeta med musikbolag och artister från västra Sverige. Arbetet kretsar kring att supporta releaser, producera media och skapa relevanta livetillfällen utanför Sverige. Westside gör också klubbfestivalen och den internationella musikkonferensen Viva Sounds i Göteborg, som äger rum varje år första helgen i december. 

Beverly Kills medlemmar må vara uppväxta på annan ort, men har genom åren kommit att bli ett Göteborgsband. De har nått framgång med sin energiska postpunk och i det här avsnittet framför de två nya låtar, New Berlin och The Getaway. 

Kolla in avsnittet här:

Global Sounds är ett nytt musikprogram som presenteras av John Kennedy från Radio X  i Storbritannien. Programmet reser världen runt och möter artister och personer inom musikbranschen. Varje avsnitt är en guide till den aktuella stadens indie-scen. Kolla in första avsnittet som behandlade New York och där A Place To Bury Strangers intervjuas och kör live.

LÄS OCKSÅ: Om Miriam Bryants spelning i en spårvagn: "Göteborg passerar revy utanför en intensiv konsertupplevelse"


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA