x

När Yngwie Malmsteen toksågade Teddybears – "Det här suger anal"

När Yngwie Malmsteen toksågade Teddybears – "Det här suger anal"

I BACKSPEGELN-sektionen ser vi tillbaka på några av musikhistoriens kända som okända ögonblick.

Gitarrlegendaren Yngwie Malmsteen blev 1994 intervjuad angående vad han tyckte om kontemporär svensk hårdrock av tidningen Metal Zone efter att han hade bott elva år utomlands. Han plockade ofta fram stora sågen och var inte nådig i sin kritik.

– Hur kan alla dessa band ha skivkontrakt?, frågar han sig i intervjun med Metal Zone.

Intervjuaren spelar upp Clawfingers Nigger från albumet Deaf Dumb Blind och inväntar Yngwies reaktion.

– Bra groove. Lite Red Hot Chili Peppers, säger han men ändrar sig snabbt när rappen kommer in.

– Rappen kan gå och ruttna!, utvecklar han innan han börjar skratta åt refrängen som repeterar låttiteln på ett hetsande sätt. 

– Haha! Jag har också gjort en sådan här nigger-låt en gång.

Clawfingers låt är dock antirasistisk vilket intervjuaren inte kan höra att Malmsteens version är när han börjar sjunga på sin egen låt.Sedan spelas Silicon Sally upp med Teddybears från albumet You Are Teddybears och han börjar skaka på huvudet när han inte förstår sig på musiken med det snabba tempot. 

– Helt fruktansvärt dåligt! Det här SUGER ANAL! POLKATAKT på trummorna! En sångare som MÖKAR i micken!! Fy fan vad jag AVSKYR sånt här! De tror att de är tuffa, men det här är bara fjös. Jag saknar ord… Det räcker. TA BORT!!!Banden som sågades av honom fick sedan en möjlighet att besvara kritiken.

– Herregud! Han är inte klok, den där, sa Bård Torstensen från Clawfinger.

Jocke Åhlund i Teddybears är dock av en annan åsikt trots den inte nådiga kritiken mot hans band.

– Jag kan förstå att han tycker så om Teddybears, han gillar ju inte vår typ av musik. Eftersom jag förut lyssnade mycket på Yngwie, och fortfarande har enorm respekt för honom, tycker jag det är tråkigt att han han är så hård i sitt omdöme. Yngwie har en stjärnkvalitet som jag saknar hos svenska artister.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA