x

"Kör igenom den där jävla boxen"

"Kör igenom den där jävla boxen"

Har du spelat eller spelar du något instrument?
– Jag har spelat lite gitarr tidigare, men jag är ingen rockmusiker direkt tyvärr. Däremot försökte Mickey Dee lära mig spela trummor när vi var med TV-programmet Kändisdjungeln. Han täljde ett par trumpinnar det första han gjorde och försökte instruera mig. Det gick inte så bra. Jag hade druckit för lite vatten och började hallucinera istället. Det var 45 grader i skuggan och jag såg massa pirater inne i djungeln.

Vad växte du upp med för musik?
– Ja, alltså jag tillhör ju den åldersgruppen som var med på Woodstocktiden. Flowerpower och allt det där. Det handlade om sex, drugs and rock'n'roll. Jag bodde i New York under den här perioden och det var drinkar till lunch i stort sett. Janis Joplin, The Who och Jefferson Airplane var det som gällde. Sen kom ju Beatles med Strawberry Fields Forever. BB King var och är en fantastisk jävla gubbe också.

Om du fick beskriva favoriternas musik ungefär som du brukar beskriva smaken på ett vin, hur skulle det låta då?
– Om Kiss är hårdsminkad, uppkäftig, robust och kraftfull Shiraz på box från Sydafrika så är Rolling Stones som ett Chateau Latour Pauillac, Bordeaux från 1982. Stadig som ett välmurat torn, långlivad, exklusiv och högklassig.

Och Janis Joplin?
– Åh, det finns en hetta, styrka, lidelse och förtivlvan i hennes musik som är otrolig. Det är en torr Sherry, eldig som en flamenco under den brännande solen i Jerez De La Frontera. Med en förtvivlan likt den unga tjurfäktaren känner den första gången han står inför en stor jävla tjur.

Jag hörde att du var på Hästpojkens konsert i Lund häromveckan, är du ett fan?
– Just det, haha. De är jävligt bra. Jag var och jobbade på karnivalen i Lund där jag spelade Goliat i ett studentspex. Sen spelade Hästpojken lite senare där och under konserten ropade sångaren "Hej Bengt. Är du nykter?". Då hoppade jag upp på en parkbänk och blev plötsligt applåderad. Haha, det var roligt.

Vilken artist eller musikgenre skulle du aldrig lyssna på och varför?
– Jag säger som Sten Broman, min vän som var kompositör och dirigent. Jag hatar dragspel. Det är för mycket tjofaderittan och låter likadant hela tiden. När jag var i Portugal och skördade portvin så satt en kille och spelade samma två jävla låtar hela tiden från morgon till kväll. Jag hade kunnat skjuta den där killen. Sen när druvorna skulle trampas och alkoholångorna började stiga så blev det i och för sig lite bättre. Då brakade helvetet löst när alla blev på örat.

Vad betyder musik för dig?
– Den ger livet ett glädjeinnehåll som jag tror är oerhört viktigt för alla människor. Den ger en levande glädje och sätter en guldkant på livet.

Vad skulle du sjunga om du blev upptvingad på karaokebar?
– Haha. Ah va fan, ja vad skulle jag sjunga då? Jag är ju ett Stones-fan så det skulle nog bli Streets Of Love med Rolling Stones.

Vilken kvinnlig musiker skulle du bjuda ut på en date?
– Janis Joplin. Naturligtvis. The Kozmic Blues Lady.

Vad skulle du slå på för musik på en romantisk vinafton?
– Då blir det Beatles, rosa Champagne och Strawberry Fields Forever. Det är kärlek, harmoni, jordgubbar och vilda smultron. Den drycken stämmer väldigt bra överens med den musiken. Full av kärlek.

Vad ska man dricka på festivalängarna i sommar?
– Haha. Då blir det ett boxvin. Helst ett robust rödtjut från Nya världen, Sydafrika. Det är fruktigt med mycket alkohol. Eller Hidden Rock från Australien. Det passar ju bra med all rock i sommar, haha. Rockboxen. Bengans Rockbox kan vi säga.

Hur botar man bäst bakfyllan den tredje festivaldagen?
– Låta det verka ut, eller kör igenom den där jävla boxen. En bra sak är ju annars med box att man kan dricka ganska lite eftersom det håller sig väldigt bra.

Men blir det inte lätt tvärtom med box att man dricker upp hela skiten istället?
– Ja. Haha. Vafan är det slut redan?


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA