x

Hon fick Ebbot att tacka ja till Så Mycket Bättre

Hon fick Ebbot att tacka ja till Så Mycket Bättre

Slutet för The Soundtrack Of Our Lives innebar starten på en ny era och även om solokarriären precis har börjat har Ebbot redan mycket att stå i. Närmast en Så Mycket Bättre-medverkan som kan liknas vid att följa med Indiana Jones i jakten på den heliga graalen. Vi ringde upp en ytterst aktuell herre.

Hej Ebbot. Hur är läget?

– Jo, det är bara bra!

Har du tid att prata nu? Du hade ju glömt bort intervjun.

– Ja, det är inga problem. Det har varit ganska mycket på senaste tiden. Nu har jag har precis kommit hem. Jag försöker varva ner lite efter allt som har hänt.

Vad är det som händer?

– Det har varit mycket flängande fram och tillbaka och inspelande hit och dit. Jag har spelat in lite egna grejer och så har jag jobbat med låtarna till Så Mycket Bättre. Nu har jag lagt sista handen på dem kan man säga. Och det känns väldigt bra. Jag kan göra lite vad som faller mig in nu och det känns skönt.

Hur menar du?

– Jag har ju varit bunden i ett band hela tiden och då har man ju fokuserat mycket på det. Nu har jag mer tid att göra andra saker. Det här med att vara soloartist helt plötsligt, det är en märklig känsla. Jag inser att jag inte har varit det sen jag började min bana som artist. Det är intressant och jävligt kul. Jag försöker egentligen bara komma ikapp mig själv och alla idéer som jag haft under årens lopp.

Som till exempel den nya skivan med The New Alchemy?

– Ja. Det är ju Per Svenssons projekt från början. Han har släppt två skivor tidigare med The New Alchemy som jag har gästspelat lite på. Han och jag har ju levt parallella liv, vi har känt varandra sen vi var 20. Och vi har liksom stött på varandra och haft kontakt genom åren. Nu anslöt jag mig till The New Alchemy och den här nya skivan. Men jag har inte skrivit någonting. Jag lägger typ stämsång och har mixat. Men det har ju varit en sporadisk och ganska ouppstyrd grej. Vi har setts lite då och då och så har det här vuxit fram.

Hur kommer det sig att du tackade ja till Så Mycket Bättre nu. Du har ju tackat nej så många gånger tidigare?

– Jag tyckte inte att det var läge förut. Och jag var väl lite skeptisk. Men med handen på hjärtat, den här gången kunde jag inte tacka nej. Det var nog mycket för att Lill Lindfors var med. Jag tror nog att de flesta har varit mer eller mindre kära i henne. Jag kan inte riktigt hitta orden för det. Det var väl inte så mycket att tvivla över, eller… eller fan jag blir mållös bara jag försöker förklara det. Det är ungefär som att få frågan om du vill hänga med Harrison Ford i Jakten På Den Försvunna Skatten. Man tackar inte nej till det. Du åker ju gärna till Peru eller var det ligger för att hitta den heliga graalen.

Många av de artister som har varit med har ju verkligen hamnat i rampljuset efteråt.

– Jag kan inte svara på om jag är en av dem. Det kanske är down the drain för min del. Men oavsett vad så kommer igenkänningsfaktorn att bli betydligt högre.

Har du svårt att komma överens med framgången?

– Det beror på, det beror lite på vad som sker. Men jag skulle nog säga nej för jag står ju för det jag gör. Det är väl snarare offentligheten som blir lite jobbig. Just för att det blir ett sånt jävla pådrag när det drar igång. Och att varenda detalj ska lyftas fram. Och det är jobbigt om det är någon person som kommer i kläm. Det är nog det värsta som kan hända.

Menar du att du inte har tid för andra då?

– Så kan det vara. Men jag får ju välja vad jag ger mig in i. Jag får ju ta det som det kommer. Eller så åker jag utomlands och är borta ett tag. Det finns några valmöjligheter om det blir för mycket. Men är man artist så blir man ju offentlig och det är inte mer med det. Den som är med i leken får leken tåla.

Är det något med det som skrämmer dig?

– Vad som skrämmer mig är om jag på något sätt måste bygga upp min tillvaro runt det. Men jag känner ju att jag måste vara sann mot mig själv och göra det som jag vill göra rent kreativt.

Vad har du mer för projekt på gång?

– ­Jag håller på med lite olika saker, dels på egen hand. Men det är lite svårt att veta vad som kommer att bli av de här grejerna. Nu kommer jag att sysselsätta mig med att vara så kreativ som det bara går. Och det finns en del saker som jag inte kan avslöja ännu heller. Men det kommer inte att vara tyst från min sida i alla fall. Det är det enda jag kan garantera.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA