x

”Jag ser oss lite som ett stridsförband”

”Jag ser oss lite som ett stridsförband”

Vad kan publiken förvänta sig?

– Ett band som är otroligt taggat. Det var ett tag sedan vi spelade på Kulturbolaget. Vi firar 35 år i år och har nyligen genomfört fem dubbelkonserter i USA och en i Tyskland där vi ena kvällen bara spelar låtar från 1900-talet och andra kvällen endast låtar från 2000-talet. Det har varit mycket uppskattat och jag önskar vi kunde göra samma sak här. Men vi kommer riva av ett klubbgig och se till att ni får det bästa från hela låtkatalogen.

Hur skapar man en god konsertupplevelse?

Jag är så trött på alla band som bara skriker klyschor som "How the hell are you doin' tonight?". Det klingar så falskt i mina öron. Jag tror på ett band som är sig själva, har kul och som har humor. Tittar man på vår sångare Greg (Graffin) så får man en bild av hur naturligt och spontant allt är i Bad Religion. Han säger det första han tänker på, och så fungerar vi alla i bandet. Vi har riktigt kul ihop.

Hur tänker ni när ni sätter ihop en setlist?

– Det varierar. Låt säga att vi spelar på en festival med Lana Del Ray så spelar vi inte det "punkigaste" setet. Medan står det en massa death metal-fans och folk sminkade som Marilyn Manson i kön, då river vi med största sannolikhet inte av en låt som Two Babies In The Dark.

Vad står på er rider?

– Ingen superdyr champagne av typen (Brian pratar ohörbar fransk rotvälska). Nej. Vår rider är inte märkvärdig. Det blir lite vatten, något lokalt öl, nötter och tuggummin.

Om du skulle jämföra ett Bad Religion-gig med en film, vilken blir det och varför just den filmen?

– Då väljer jag andra världskrigsfilmen Battle of Britain. Jag ser jag oss lite som ett stridsförband. Bad Religion är ett band byggt på stark vänskap. Och likt de brittiska trupperna som försvarade sig på stränderna mot fiendestyrkor med blod, svett och tårar, bekämpar även vi ondska fast med vår musik.

Här ser du Bad Religion:

15 augusti – Kulturbolaget, Malmö


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA