Artikel

Intervju med Glashus: "Sjuk ärlighet och sårbarhet"

GAFFA.se – allt om musik

Glashus är en svensk pop-duo, bestående av Iona Köhler Alvén och Mattias Norén.

– Vi blev vänner när vi turnerade med Malmömusikern The Culture In Memoriam i Holland. Mattias spelade synt och jag hoppade in ganska plötsligt som bakgrundssångare. Jag förstod snabbt att jag och Mattias skulle bli bra vänner efter vår första utekväll tillsammans, och en dag kom vi fram till att vi skulle prova att göra musik tillsammans. Vi båda har mycket energi och trams i själen, när vi berättade för våra gemensamma vänner att vi börjat lira ihop var det många som trodde det bara skulle bli kaos och garv, men vi jobbar faktiskt sjukt bra ihop och har mycket kul på vägen, säger Iona.

De vill fånga lyssnarens uppmärksamhet med catchy melodier, syntar, beats och stämmor, där texterna sjungs på svenska.

– Det bara kändes rätt med svensk text till melodierna. Det är någonstans sjuk ärlighet och sårbarhet i att skriva på svenska. Kanske för att det är vårt första språk. Och för att det finns så mycket skrivet på engelska redan. Jag har dock börjat blanda in mer och mer engelska i texterna som ni lär märka när vi släpper mer musik.  All lyrik i musiken är väldigt ärlig och baserade på mina upplevelser i livet och i förhållanden. Det kan vara lite att kasta sten i glashus, därav bandnamnet. Nu krossar vi rutor utav helvete, fortsätter Iona.

Projektet grundades under pandemins mörka tid när Iona lämnade Londons nedstängning och de båda vännerna befann sig i samma stad för första gången på väldigt länge. I en etta på Nobeltorget i Malmö riktades full fokus på att skriva och spela in musik.

Debutsingeln Droger, Fester & Panik handlar om självdestruktivitet och festande som bryter ned relationer, att ge upp delar av sig själv för att vara med någon annan, att fastna i en slags loop av festande och panikångest.

VILL DU LÄSA MER?

Bli medlem och få full tillgång till allt innehåll på Gaffa.se

Få den första månaden för 1 kr. - Därefter endast 39 kr. / månad.

  • Full tillgång till allt innehåll på gaffa.se
  • Möjlighet att avaktivera annonser på gaffa.se
  • Rabatt på biljetter till utvalda konserter och festivaler
  • Tillgång till GAFFAs tidskriftsarkiv med över 150 tidningar

Skapa din profil


    Redan GAFFA+ medlem

    ANNONCE