Guide

23 färska skivor du bör kolla in

Från DFA-älskad obskyr svensk artist till ny musik med Muse.

JJulius (bilden) – Vol. 2

Vol. 2 har sin grund och botten i post-punken – den påminner emellanåt om plattor som Odyshape med The Raincoats, Ceremonial med Savage Republic och Rust Red September med Eyeless In Gaza. (Jag hör även spår av Brian Enos ambient/avantpop-album Another Green World i den, men det kanske bara är jag?) JJulius sjunger med en stämma som känslomässigt ligger någonstans mittemellan uppgiven och trotsig och hans svenska texter tål att tänkas på. Gott så, liksom – en av årets bästa skivor är här.

Roligt också att Vol. 2 ges ut av DFA Records i USA – James Murphy har tydligen inte helt förlorat sin edge. - Johan Jacobsson Franzén

Machine Head – Of Kingdom And Crown

Sammanlagt bjuder Of Kingdom And Crown på en hel timme utsökt thrash metal och inte en enda gång tummar den nya sättningen på hantverket. Decapitated-gitarristen Wacław Kiełtyka dubbelknäcker numera i Machine Head sedan Phil Demmels avhopp och Matt Alston har tagit över trumpallen från Dave McClain. Det är fortsatt Jared MacEachern som spelar bas och Robb Flynn som vrålar, sjunger, brölar, leder körerna och spelar gitarr. - Kristofer Hadodo TILL RECENSIONEN

Venerea – Euro Trash

Venerea har konsekvent bytt hemvist för sin hyfsat täta diskografi och ligger just nu på österrikiska SBÄM – en etikett som sajnar band och sprutar ur sig skivor i samma takt som en gång Fat och Epitaph. Euro Trash är inspelad i klassiska popstudion Tambourine i Malmö och det låter schysst. Kristofer Hadodo TILL RECENSIONEN

Julia Jacklin – Pre Pleasure

Den tredje fullängdaren för den australiensiska singer-songwritern Julia Jacklin samproducerades med Marcus Paquin och har hyllats unisont av kritikerkåren. Ligger i skrivande stund på stabila 85 i snittbetyg enligt Metacritic.

Kaitlyn Aurelia Smith – Let’s Turn It Into Sound

Den Los Angeles-baserade elektroniska producenten skickar ut ett nytt album som innehåller resultat från en ny sångbearbetningsteknik hon skapat från scratch.

Marcus King – Young Blood 

På album nummer två har bluesrockaren Marcus King producerats av Dan Auerbach från The Black Keys.

Antonio Sánches – Shift (Bad Hombre, Vol. II)

Trummisen tar här hjälp av bland andra radarparet Trent Reznor och Atticus Ross, men även Pat Metheny, Meshell Ndegeocello, Kimbra med flera gästar. Souligt, industriellt, eklektiskt.

Black Light White Light – The Admirer

Psykedelisk rock, kosmisk pop och pianodrivna ballader till surf-boogiefierad cirkusrock med vandrande melodier, lager av keyboards, fräsande delaygitarrer och manipulerade effekter. För vänner av Tame Impala och Pond.

I dagens skivskörd hittar du även musik från Diamanda Galás, Dynazty, Ezra Furman, JID, Muse, Meechy Darko, Pantha Du Prince, Stella Donnelly, Thoughtcrimes, William Orbit, Hanna Färm, Grave Digger, Iron Savior, Long Distance Calling, Sigh.

Exakt alla släpp hittar du i den här Spotifylistan. Bara att plocka ut det som lockar mest!

ANNONCE