Artikel

När Kate Bush blev märkbart irriterad i pinsam intervju

I BACKSPEGELN-sektionen ser vi tillbaka på några av musikhistoriens kända som okända ögonblick.

Kate Bush rusar i popularitet sedan Running Up That Hill (A Deal With God) hade en stor roll i första delen av TV-serien Stranger Things fjärde säsong.

Förra måndagen ökade streamingen av låten med 8 700 procent på Spotify. Sedan de första sju avsnitten av den nya säsongen släpptes den 27 maj har streamingen av hennes katalog ökat med 1 600 procent.

Running Up That Hill var den första singeln från Kate Bushs album Hounds Of Love och släpptes den 5 augusti 1985. Senare samma år var hon med i en intervju i det amerikanska TV-programmet Night Flight. Då hon var återhållsam med att synas i media så kunde man tänka sig att intervjuaren skulle ha ansträngt sig lite hårdare än att ställa frågor som nästan fick Kate Bush att skratta rakt ut när hon inte var märkbart irriterad.

Bland annat beskrivs musiken på Hounds Of Love som danslåtar och intervjuaren insisterar på detaljer om albumet som Kate gång på gång förklarar inte användes, som att hon skulle ha använt körsångare på vissa av låtarna, vilket inte stämmer. Sedan får hon frågan vilken manlig figur hon anser vara en sexsymbol. Detta samtidigt som assistenterna konstant avbryter inspelningen för att ändra på håret, kläderna och mikrofonen. I slutskedet ombes hon att förklara vad hon attraheras mest av hos en man.

Intervjun kan ses i två olika versioner. Dels i sin helhet i en oredigerad version på YouTube här, och dels i en kortare version som du kan se i klippet nedan.

VILL DU LÄSA MER?

Bli medlem och få full tillgång till allt innehåll på Gaffa.se

Få den första månaden för 1 kr. - Därefter endast 39 kr. / månad.

  • Full tillgång till allt innehåll på gaffa.se
  • Möjlighet att avaktivera annonser på gaffa.se
  • Rabatt på biljetter till utvalda konserter och festivaler
  • Tillgång till GAFFAs tidskriftsarkiv med över 150 tidningar

Skapa din profil


    Redan GAFFA+ medlem

    ANNONCE