Guide

30 färska skivor du bör kolla in

Här finns något för alla smaker.

OBS! En spellista med exakt alla skivsläpp hittas längst ner i artikeln

The Midnight – Heroes 

The Midnight rör sig visserligen mycket mot pop och arenarock men det här är banne mig synthwave när den är som allra bäst. Duon vänder sig till rötterna samtidigt som de 58 minuterna späckas med mjuk chillwave som får hjärtat att smälta. Lyle är den ultimata svärmorsdrömmen och hans smörsång och utstrålning bränner genom högtalare, luft, skinn och ben. Hud = gås. - Jesper Robild TILL RECENSIONEN

Oliver Sim – Hideous Bastard

The xx-sångarens debutalbum gästas av Jimmy Somerville och har producerats av Jamie xx. En recension av plattan är på ingång.

Sampa The Great – As Above, So Below

Den andra fullängdaren av den zambisk-födda, australiensiska poeten/rapparen Sampa The Great stoltserar bland annat med inhopp från Denzel Curry, Joey Badass, Angélique Kidjo och Kojey Radical.

Jockstrap – I Love You Jennifer B

Tokhyllad London-duo skickar ut en debut som tagit sin form under tre år. Minimalistisk rock, elektroniska utflykter och avantgardistiska passager är att räkna med.

Sudan Archives – Natural Brown Prom Queen

Ras, kvinnlighet och relationer är några teman på den andra fullängdaren för den Los Angeles-baserade och nyligen Sverigeaktuella violinisten/sångaren Sudan Archives.

Ozzy Osbourne – Patient Number 9

Black Sabbath-ikonens 13:e solalbum gästas av Jeff Beck, Eric Clapton, Tony Iommi, Mike McCready och Zakk Wylde.

Naod – Afronine

2020 hade Naod en hit med afrobeatlåten Different Fella. Nu släpper den högproduktive Rågsved-rapparen ett helt album i ämnet.

Joakim Åhlund, Jockum Nordström – Joakim Åhlund & Jockum Nordström meet Moussa Fadera

Joakim Åhlund och Jockum Nordström har slagit sig samman med den den unge trumslagaren Moussa Fadera från Stockholm. Moussa har en bakgrund i den svenska jazzscenen och är medlem i Joakim & Jockums live-band sedan ett par år tillbaka. Musiken på albumet kan betecknas som eklektisk eller spretig med inslag av allt från jazz och frijazz till hetsig afro-funk och melankolisk svensk folkton.

Bobo – Brand New

De sex låtarna är en eklektisk mix av funk, elektronisk musik och hyperpop.

Sad Bliss – EP

Bakom bandet står Palle Tenfalk som sjunger och Stefan Kvarnström som producerar. EP:n förmedlar Roland-maskiner, gitarrer och röster. “Iggy & Ozzy kom aldrig till ravescenen – tänk att de gjort det och att Green Velvet producerade dem”, som ett pressmeddelande gör gällande. EP:n är mixad av Per Hammar och Patrick Siech, båda resident DJ:s på Berghain i Berlin.

Lovisa Jennervall – Between You And Me

Musiken kan beskrivas som personlig, modern jazz med starka melodier och förtroliga texter på både svenska och engelska.

Bland dagens skivsläpp hittar du även ny musik av The Afghan Whigs, Bloodbath, Built To Spill, Fallujah, Flogging Molly, John Legend, Marlon Williams, Parkway Drive, Preoccupations, Santigold, Son Little, Thee Sacred Souls, GA-20, Julian Lennon, Sarah Davachi, Allen/Olzon, KMFDM, Cigar, Thea Wang.

HÄR HITTAR DU EN SPELLISTA MED EXAKT ALLA SLÄPP. BARA ATT PLOCKA UT DET SOM LOCKAR MEST!

ANNONCE