Artikel

POPMIX #1: Från Cupcakke till Clash

En livemix som bjuder på gammalt som nytt och känt som okänt.

Minns ni de klassiska CD-R-mixarna och känslan av att blanda vad som helst, nytt som gammalt, bara det var bra musik helt enkelt. 80 minuter var egentligen det enda att förhålla sig till. Själv brände jag skivor med samlingsnamnet “Flow”, då jag använde ett program där man snyggt kunde “fejda” över låtarna i ett försök att få ett gött … flow helt enkelt.

Nåväl, med 80-minutersbegränsningen och det breda tänket i vad en mix kan bära på – och för att hitta tillbaka till glädjen med musik igen – började jag för något år sedan beta av favoritlåtar. Gamla godingar, halvnya godingar – återupptäckt genialitet. Här fanns absolut ingen tanke på att vara hipp, het eller inne utan bara ha kul och göra underhållande mixar. Allt samlades och livemixades ihop tillsammans med likasinnade låtar BPM-mässigt och med ett ojämnt flöde kom nya mixar som brändes på CD-R och som hamnade i min slitna Ford Focus. Jag kallade dem kort och gott för “popmixar”. Och med pop syftar jag kanske inte alltid på den flyktiga genren pop utan mer på den än mer flyktiga benämningen popkultur.

Nu vill jag dela den här mix-serien med GAFFAs läsare. Du kommer garanterat känna igen några låtar och du kommer garanterat hitta något du aldrig har hört förut. Huvudsaken är att du hänger med i mixarnas flow från början till slut. Våga vägra fast forward! Mixarna gör sig också ganska bra i joggingspåret. Räkna med en ny mix varje månad här framöver.

Ta dig an Popmix #1 och spellistan hittar du här nedanför:

 

00:00 Ty Segall – Feel
02:44 The Hellacopters – Baby Borderline
05:25 Pearl Jam – Spin the Black Circle
08:05 David Bowie – Sound And Vision
10:57 Jamie Lidell – Do Yourself A Faver
14:12 Cupcakke – Duck Duck Goose
16:50 Ison & Fille, Cherrie, Imenella – Vinnare
20:14 The 1975 – Me & You Together Song
23:30 The Velvet Underground – What Goes On
26:45 William Onyeabor – Fantastic Man
30:43 !!! – The Hammer
35:20 Cut Copy – Take Me Over
40:12 Britta Persson – Baby No Name
43:12 Roosevelt – Yr Love
47:22 Chad VanGaalen – TMNT Mask
50:38 Memory Tapes – Bicycle
55:18 Blonde Redhead – 23
1:00:00 The Clash – Train in Vain (Stand by Me)

ANNONCE