Nyhet

Hercules and Love Affair släpper nytt i september

2010 kommer man att kunna möta hösten med nytt från Andy Butlers discoprojekt – dock utan Antony Hegarty .

Den självbetitlade debuten från Hercules and Love Affair fick en bländande mottagning när den släpptes för två år sedan, och nu kan fans börja förbereda sig för en höst i dansens tecken då bandet släpper nytt i september.

I en intervju med Pitchfork berättar Andy Butler om arbetet med det nya, färdiga men ännu ej namngivna albumet, och även om han har tagit ljudet i en annan riktning på flera spår kan lyssnaren förvänta sig ännu en dos av danssmittande discotakter.

Nya inspirationskällor är bland andra, Brian Eno, i ett försök att göra mer enkla och vackra låtar. Patrick Puls Inger har fått till uppgift att producera.

– Den (musiken red.) Är alltid trippy, eftersom jag är en trippy kille. Men det blir definitivt en hel del slagkraftig house på nästa skiva och ännu mer fullblodsdisco. Men vi har också tagit in mer experimentell och soft musik. (...) Jag kände att jag ville utforska och ge mig själv lite mer konstnärlig frihet, säger Butler till Pitchfork.

Till nästa skiva kommer inte Antony Hegarty från Antony And The Johnstons att gästspela, men Butler lovar en rad andra starka röster bakom mikrofonen, som han dock inte vill gå ut med ännu.

"Jag var mycket hedrad över att ha honom (Antony, red.) Med på den förra skivan, men både han och jag visste att jag var tvungen att etablera mig utan hans medverkan.

Det har talats en del om samarbetet med Bloc Partys frontman Kele Okereke, som i år släpper sitt första soloalbum, och Butler menar att de två har gjort några ganska intressanta saker tillsammans. Butler vill dock inte avslöja om Kele kommer att finnas med på den nya Hercules-plattan.

För närvarande finns det inget exakt releasedatum för det nya albumet, heller ingen info om efterföljande turné, men vi återkommer så snart vi har något mer att berätta.

ANNONCE