Nyhet

Suge Knight stämmer Kanye West

Fem år efter ett skottdramat i Miami anklagar skivbolagsdirektören Kanye för att ha slarvat med säkerheten.

I augusti 2005 anordnade Kanye West ett fashionabelt beach party i Miami, fullt av prominenta gäster. Bland annat var skivbolagsbossen Suge Knight på plats. Samma person blev under festligheterna skjuten i benet. Nu, nästan fem år efter händelsen, har Knight anklagat West för den dåliga säkerheten på festen.

Knights advokat, Marc Brummer, har i ett officiellt uttal förklarat varför hans klient förväntade sig bättre säkerhet.

– Han är en ikon inom musikbranschen. Han går in i ett rum och får det att lysa. Han hade förväntningar på att det skulle vara god säkerhet på festen, så hur någon kunde komma in på en VIP-fest med en pistol är helt enkelt obegripligt.

Knight har nu stämt West på över en miljon dollar. Summan omfattar bland annat 200 000 dollar i sjukhuskostnader. Polisen har sedan händelsen inte kunnat lösa vem som sköt ett skott mot Knights högra ben. Förutom de fysiska skadorna förlorade offret också ett diamantörhänge värt 135 000 dollar.

Suge Knight tjänade miljontals kronor på 90-talet, när hans skivbolag Death Row Records hade Snoop Dogg, Tupac och Dr Dre i sitt stall. Efter Tupacs död har det dock gått knackigt för honom och lite pengar från den nye hiphop-kungen kan väl tyckas vara plåster på såren om något.

ANNONCE