Nyhet

Ingen Jay Electronica på Way Out West

Rapparen ställer in hela sin Europaturné, vilket drabbar Way Out West. Ersättare är redan klar.

Jay Electronica meddelade sent igår kväll att han ställer in hela sin Europaturné, vilket bland annat innebär att Nas och Method Mans guldgosse inte står på Linnés scen på Way Out West nu på lördag.

– På grund av oförutsedda omständigheter måste jag skjuta upp min europeiska turné till senare i år. Jag tackar er för er uppskattning och för ert stöd och kommer att träffa er alla snart! Peace and Love, låter Jay Electronica meddela i ett officiellt brev.

Men Way Out West har redan ersatt Jay Electronica med stadens för tillfället vackraste röst: Anna von Hausswolff. Hiphop som tar nya vägar byts med andra ord ut mot mörka pianoballader.


Anna von Hausswolff har det senaste rosat marknaden och fått musikkritiker efter musikkritiker på fall. Så här skrev GAFFAs Fredrik Thorén när han delade ut full pott till pianistens debutalbum "Singing From The Grave":

"Tillsammans med Annas högst personliga och gåshudsframkallade röst i Nick Cave-moll är Singing from the grave en debutskiva som kommer inspirera många att ta bladet från munnen, en Frida Hyvönen, och är en debutskiva som många bara kan drömma om att göra."

Anna von Hausswolff står på Linnés scen klockan 18:00 på lördag.


ANNONCE