Nyhet

Ou Est Le Swimming Pool ger ut debut

Britterna kommer, trots dödsfall, att gå vidare med lanseringen av sitt debutalbum ”The Golden Year”.

En av de för närvarande mest hajpade nya grupperna från de engelska öarna, Ou Est Le Swimming Pool, har spenderat större delen av 2010 med att turnera runt om i Europa. Parallellt med turnerandet har bandet iordningställt sitt debutalbum och var redo att ge ut det. Men så hände en tragisk incident i helgen.

Bandet spelade på Belgiens Pukkelpop-festival och Charles Haddon, frontfigur i bandet, kastade sig ut i publiken och råkade träffa en ung flicka så pass allvarligt att hon fick föras till sjukhus med ambulans.

Bandet avslutade spelningen strax därefter och Haddon var förkrossad över det inträffade, vilket senare ledde till att han begick självmord genom att hoppa från en telefonmast backstage.

Det har spekulerats i om Ou Est Le Swimming Pool ska dra in sin debut i och med händelsen. Men nu bekräftar bandet att de har för avsikt att släppa skivan, delvis som ett minnesmärke för sin bortgångne sångare.

I ett meddelande till deras fans förklarar de kvarvarande medlemmarna att de, efter samråd med familjen Haddon, har beslutat sig för att gå vidare som planerat. Även det planerade singelsläppet med låten "The Key" väntas komma ut 10 oktober.

Resterande bandmedlemmar Joe Hutchinson och Caan Capan tackade också fansen för det stöd som de visat under dessa omtumlande dagar.

Ou Est Le Swimming Pool släpper sitt debutalbum "The Golden Year" den 3 oktober.

ANNONCE