Nyhet

Teenage Fanclub till Sverige

Skottarna kommer tillbaka i november.

Teenage Fanclub besökte Östersund och Storsjöyran i helgen. I november kommer de tillbaka för tre spelningar placerade i Malmö, Stockholm och Göteborg.

Norman Blake och hans medmusiker från Glasgow har på egen hand byggt upp lite av en indieinstitution. Bandet avancerade från den så kallade C86-scen (en scen som uppmärksammades av NME med en kassettsamling.), avancerade sig uppåt med genombrottet "Bandwagonesque" från 1991 och har fram tills idag gett ifrån sig tio album varav "Shadows" är det senaste. En skiva som GAFFAs Andreas Häggström gav fyra av sex stjärnor med orden:

"Jag faller lätt för den geniala progressionen i Into The City eller de släpande, sömniga stegen i The Fall. Eller de enkla ackorden och den alldeles lagom semi-episka sinnesstämningen i Baby Lee, som utan tvekan hör till bandets bästa singlar någonsin, och jag kan – Manic Street Preachers-titeln till trots – förutspå en lång sommar för Sometimes I Don't Need to Believe Anything. En charmig, tvefotad, lite puttrande popsaga med repetitiv refräng, vars basgång och skimrande korus lite oväntat för tankarna till Badly Drawn Boy. Fyra spår som utan tvivel kvalificerar sig för Teenage Fanclubs grälla färgkarta." Läs hela recensionen här.


Teenage Fanclub besöker KB i Malmö 16 november, Debaser Medis i Stockholm 19 november och Trädgår'n i Göteborg 21 november.

Biljetter till samtliga spelningar släpps imorgon 3 augusti.

ANNONCE