Nyhet

Arash gör VM-låt

Låten "Glorious" ska spelas under matcherna på handbolls-VM 2011.

Den svensk-iranske popsångaren Arash från Malmö har blivit ett välkänt namn i flera europeiska länder och fick sitt stora genombrott 2004, i samband med singeln "Boro boro". Tillsammans med den azerbajdzjanska sångerskan AySel representerade han även Azerbajdzjan i Eurovision Song Contest 2009, med låten "Always".

Men nu står det alltså klart att den sporttokige 33-åringen blivit utvald till att skriva, producera och spela in den officiella låten för handbolls-VM nästa år, då Sverige är värdnation för det stora evenemanget. Låten lyder under namnet "Glorious" och släpps idag på iTunes, Spotify och alla andra digitala plattformar genom Warner Music.

– Jag har valt att göra en låt fylld med glädje så folk själva kan delta i att uttrycka sina känslor och lätt kunna sjunga med. Jag känner mig verkligen hedrad över att ha fått den här möjligheten att få göra den officiella låten till handbolls-VM och jag hoppas verkligen att alla kommer att njuta utav den, berättar sångaren i ett pressmeddelande.

Det första live-framträdandet med "Glorious" är planerat att äga rum under öppningsceremonin av handbolls-VM och låten är tänkt att spelas under varje match, som direktsänds över hela världen. Det stora sportevenemanget pågår i Göteborg och går av stapeln 13 januari och avslutas 30 januari.

– Vi vill att arrangemanget ska uppfattas som multikulturellt. Det handlar om ett internationellt mästerskap som till stor del spelas i Malmö, säger Ola Richardsson, kommunikationsansvarig för handbolls-VM, till Sydsvenskan.

För tillfället jobbar Arash på sitt tredje album "Confession" och ett första smakprov, singeln "Broken Angel", hade världspremiär i oktober tidigare i år.

ANNONCE