Nyhet

Ed Harcourt släpper gratis julsingel

”The Devil Came Down The Chimney” heter pianoklinkarens gåva till årets julfirare.

Ed Harcourt meddelade idag, via Twitter, att han släpper en julsingel nu på måndag. Spåret bär på den lite oroväckande titeln "The Devil Came Down The Chimney" och kan laddas ner gratis och lagligt via Piano Wolf Recordings samma dag som den ges ut.

Singer/songwritern är för närvarande aktuell med albumet "Lustre". Harcourt besökte Sverige för drygt en månad sedan och levererade en bejublad show på Brewhouse i Göteborg, där GAFFAs skribent Emma Rastbäck var på plats. Spelningen fick full pott:

"Ed Harcourt har något av en entertainer i sig, en som helt utan respekt för sina låtar anstränger sig mer för att göra en spelning och gärna går hårt fram med en låt för att åstadkomma något nytt. Något att bjuda publiken på. Under spelningen i Göteborg beskriver han sig själv som vår "little monkeyboy" när publiken än en gång fått önska vad han ska spela, och han följer vår minsta vink men drar det hela ett steg längre. Hela tiden. Och det är underbart att skåda." Läs hela recensionen här.

Några dagar innan tog GAFFAs Emanuel Videla ett snack med arbetsnarkomanen och Sverigevännen Harcourt. Den intervjun finner man här.

För en Harcourtig jul, besök Piano Wolf Recordings redan nu på måndag.

ANNONCE