Nyhet

Lustmord till Art’s Birthday Party 2011

Ambientlegendaren gör sin första Sverigespelning.

Soloprojektet Lustmord skapades 1980, av den brittiske konstnären och musikern Brian Williams, som sedermera kom att bli känd för att ha skapat genren dark ambient. Under 90-talet använde han sig ofta av ljud inspelade på "mörka" platser som grottor, gruvor och slakthus. För första gången kommer han nu till Sverige för att uppträda på evenemanget Art's Birthday Party.

– Det här är riktigt stort! Jag mötte Brian Williams i Los Angeles i våras och att nu lyckats locka honom till Sverige och Arts Birthday Party är enormt roligt. Brian Williams är en legendar inom både ljuddesign till stora amerikanska filmer (The Crow, From Dusk till Dawn, The Negotiator, Insider) och en maestro inom experimentell musik. Han har definierat en hel genre och hans musik är smärtsamt vacker i sin totala obevekliga svärta, enligt Erik Mikael Karlsson, sändningsproducent.

Art's Birthday Party är Sveriges största årligt återkommande evenemang för ljudkonst, electronica och ny experimentell pop och dansmusik.
Bakom arrangemanget står Sveriges Radio P2 och Södra Teatern i Stockholm, där kalaset pågår lördagen den 15 januari. Entrén är gratis och Art's Birthday Party 2011 sänds dessutom i ovan nämnda radiokanal.

Klara artister sedan tidigare är bland andra Miss Cmy, Kutterfugel, Kondens och DJ:n Mats Almegård, som dessutom är skribent på GAFFA.


ANNONCE