Nyhet

Panic! At The Disco klara med nytt album

Bandet släpper sitt första album som duo i mars.

I juli 2009 valde basisten Jon Walker  och gitarristen tillika låtskrivaren Ryan Ross, att lämna emopopbandet Panic! At The Disco för att istället satsa på projektet The Young Veins. De kvarvarande medlemmarna: sångaren Brendon Urie och trummisen Spencer Smith , har de tråkiga avhoppen till trots beslutat att köra vidare som duo. Ett beslut som alltså innebär att ett tredje Panic! At The Disco-album är i antågande.

Det kommande albumet väntas få titeln "Vices And Virtues" och släpps i mars 2011. Inte nog med att det blir första plattan som duo, det blir dessutom första gången Urie och Smith står för all låtskrivning. Samtliga låtar från debutalbumet "A Fever You Can't Sweat Out" skrevs nämligen av den före detta medlemmen Ryan Ross, som även stod bakom merparten av låtarna på "Pretty. Odd." från 2008.

Ytterligare en anledning till att Walker och Ross lämnade Panic! At The Disco var oenighet kring bandets musikaliska riktning, något som förmodligen vittnar om att det annalkande duoalbumet "Vices And Virtues" kommer skilja sig soundmässigt jämfört med tidigare material.

För den som inte orkar vänta till releasen i mars kan vi meddela att ett första smakprov kommer redan i januari och går under namnet "Mona Lisa".

ANNONCE