Nyhet

The Mountain Goats spelar in med death metal-gitarrist

John Darnielle har inlett ett samarbete med Erik Rutan, som har producerat fyra låtar till gruppens kommande album.

The Mountain Goats brukar vanligtvis hålla sig i den akustiska fållan och sjunga om religion, barndomen och om problemfyllda parförhållanden. Det kan då verka lite märkligt att man på kommande album har tagit hjälp av Morbid Angels gitarrist Erik Rutan, vars förra band i vanliga fall frossar i satanism och übertekniska gitarriff. Men så är alltså fallet. Rutan har varit med att producera fyra låtar till den ännu titellösa uppföljaren till 2009 års "The Life of the World to Come".

The Mountain Goats har 17 studioalbum bakom sig och har alltid varit John Darnielles projekt, samtidigt som han har skapat musik med ett brett utbud av musiker. På kommande albumet har han återigen slagit sig ihop med Peter Hughes och Superchunk-trummisen Jon Wurster. Men samarbetet med Ruta, som man nu för tiden ser i Hate Eternal, är ett helt nytt steg.

Rutan har sedan tidigare producerat skivor med Cannibal Corpse och Nile.


Utåt sett kan det hela verka vara ett udda val, men samtidigt har Darnielle aldrig gjort någon hemlighet av hans förkärlek till death metal-genren, vilket bland annat kan bevisas i tidigare låttitlar så som: "The Best Ever Death Metal Band In Denton" och "Marduk T-Shirt Men's Room Incident".

Rutan står inte för några riff på den kommande Mountain Goats-plattan. Men Darnielle meddelade dock, via Twitter, att han fick tillåtelse att använda Rutans förstärkare till plattan.

När skivan når marknaden är ännu oklart.


ANNONCE