Nyhet

Alice in Chains sörjer fortfarande Layne Staley – spelar på P&L ikväll

”Alla tre sörjde på varsitt håll, men det var först när vi spelade tillsammans igen som vi insåg att vi behövde få sörja även som grupp.”

Ett talrikt pressuppbåd mötte grungelegendarerna Alice In Chains bara timmar före deras spelning på Peace & Love i Borlänge. En avslappnad kvartett bjöd på sig själva med anekdoter från svunna tider, men något besked om en ny platta kunde bandet inte ge.

– Vi har fullt upp med att turnera för tillfället och har inga planer att spela in en ny skiva för tillfället, sa Jerry Cantrell.

2009 års "Black Gives Way to Blue" kom dock till ju genom den stämning som bandet upplevde bakom scen efter att man hade återupptagit verksamheten efter sångaren Layne Staleys bortgång med den gamle vännen till bandet, William DuVall, på sång.


– Förutsättningarna finns, men det är något som alla måste vara med på i så fall, sa Jerry Cantrell.

Den forne sångarens bortgång påverkade bandet på ett djupt plan och vid den tidpunkten fanns inte några tankar på att fortsätta med bandet. De föddes inte förrän man gjorde en stödspelning för tsunami-offren 2005.

– Alla människor har förlorat någon närstående och det är inget unikt för oss, sa Jerry Cantrell.


Basisten Mike Inez fyllde på:

– Alla tre sörjde på varsitt håll, men det var först när vi spelade tillsammans igen som vi insåg att vi behövde få sörja även som grupp.

När bandet väl uppträdde tillsammans var det med blandade känslor.


– Det var både coolt och tungt på samma gång, sa Jerry Cantrell.

Att William DuVall var en vän till bandet sedan länge har hjälpt den nye sångaren att komma rätt och han finner sig även i de gamla låtarna.

– Bortom den personliga upplevelsen finns det väldigt mycket universella känslor och det är därför så många personer kunde känns igen låtarna från början. Jag försöker bara fylla ifrån mina egna erfarenheter, sa William DuVall.


ANNONCE