Nyhet

Borlängerapparen Prop Dylan produceras av hiphoplegendar

DJ Premier kommer att producera delar av Prop Dylans kommande skiva. – Han är guden inom hiphop, säger Per Norén, alias Prop Dylan.

Att det är svårt att bli accepterad i branschkretsar om man inte är från Stockholm är allmänt känt. Men Prop Dylan har gjort resan från Borlänge till New York utan att gå via oligarkerna i Stockholm. I flera år har han själv spelat in skivor och bokat spelningar runtom i Europa. Nu vill hiphoplegendaren DJ Premier producera låtar på hans kommande skiva, som blir Prop Dylans tredje.

– Det känns helt fantastiskt. Det är taket, liksom. Vad skall man göra efter att ha blivit producerad av honom?

DJ Premier är en av världens mest respekterade hiphopnamn, och räknas till en av skaparna av östkustsoundet. Han är ena halvan av duon Gang Starr, och listan på artister han producerat är för lång att ens börja på.


Hur kommer det sig att han skall producera dig?

– Han har fått båda mina album när han har varit Sverige, och så har jag har turnerat i Europa med några artister han har jobbat med.

Hur samarbetet går till i praktiken är inte helt klart, men sannolikt är att Prop Dylan åker till New York för att spela in.


Det måste finnas tusentals artister som vill jobba med DJ Premier. Varför tror du han gillar dig?

– Jag har legat och skavt i startgroparna och varit på väg att göra någonting större, med eller utan honom. Han kanske känner igen hungern, viljan att förändra. Han har också sagt att jag är en duktig lyricist. Jag vill precis som han värna om den riktiga hiphopen, inte techno-electron som finns överallt.

Vad är essensen i hiphop enligt dig?


– Det är talangen. Att kunna använda orden, att vilja nå ut med något. Hiphop skall inte vara ett redskap för att vara fräsig.

Merparten av skivan kommer att produceras av 'husproducenten' Logophobic. När jag ringer befinner sig Prop Dylan i studion. 

När kommer man att få höra något?


– Det är oklart när albumet släpps, men jag tror det blir i början av 2011.

Oj, det är ganska snart!

– Ja, vi har kommit ganska långt. Men allt beror på vilken typ av approach vi väljer.


ANNONCE