Nyhet

Conor Oberst och Rage Against the Machine protesterar mot amerikansk immigrationslag

Nu möter stora amerikanska artister upp i kampen mot den nya immigrationslagen i Arizona i USA.

Den nya provokativa lagen har eldat upp många och senast i raden är Conor Oberst från bandet Bright Eyes och Rage Against the Machine. Conor Oberst and the Mystic Valley Band kommer tillsammans med RATM att genomföra en välgörenhetskonsert på Hollywood Palladium i Los Angeles för de organisationer som kämpar mot det märkliga lagförslaget. Det blir Rage Against the Machines första spelning i hemstaden på tio år.

Lagen som kallas SB 1070 i Arizona innebär att polisen får rätt att stoppa vem som helst när som helst och kräva personen på bevis på medborgarkskap.

Dessutom har ett antal artister från staten bildat en grupp kallad "Artists for Action" som uppmanar andra artister att komma till Arizona och protestera. Bland andra Calexico och Jimmy Eat World är inblandade. Sångaren i Calexico Joey Burns sa i ett pressmeddelande:


– Vi uppmanar artister att visa upp en ståndpunkt och göra sina röster hörda, och på så vis inspirera fans att hjälpa till. Det är nu konst kan göra skillnad. Det är dags att agera.

ANNONCE